„Puno je emocija kada se igra za Srbiju“: Đokoviću je žao što naš tim nije prošao dalje u ATP kupu

Naša selekcija morala da pruži ruke ekipi Nemačke

  • 3
Novak Đoković Twitter/Printscreen

Srbija nažalost rano jutros nije uspela da savlada Nemačku i prođe grupnu fazu ATP kupa. Nakon poraza Dušana Lajovića i pobede Novaka Đokovića u singlu, o svemu je morao da odlučuje dubl, gde je par koji su činili najbolji srpski teniser i Nikola Ćaćić izgubio od Aleksandra Zvereva i Jana Lenarda-Štrufa u super taj-brejku.

Naravno, svetski broj jedan nije bio srećan što već u tako ranoj fazi napušta nadmetanje, ističući da uvek sa posebnim zadovoljstvom igra za Srbiju.

- Moj meč u singlu je bio izvanredan. Tesan meč, kvalitetan. izuzetno visok nivo tenisa. Hvala Nikoli što je dao sve od sebe u dublu i trudio se. I on je bio neizvestan. Ispustili smo prednost od 3:0 u super taj-brejku i to nas je koštalo meča. Moramo da budemo ponosni i zadovoljni što smo se trudili i kako smo odigrali. Puno je emocija kada se igra za Srbiju, ostaje žal. Idemo dalje – rekao je Đoković.

On se osvrnuo i na partiju protiv Aleksandra Zvereva, gde je Đoković uspeo da ukroti veoma dobrog rivala.

- Svaka čast Saši, igrao je odlično protiv mene i u singlu i dublu. Ritern mi je dobro radio, završio sam dobro u singlu, ali izgubili smo na kraju, šteta. Težak poraz – ističe Novak.

On dodaje da ne razmišlja o Australijan openu koji počinje kroz nekoliko dana, mada će sada imati značajno više vremena da se oporavi.

- Ne razmišljam o tome koliko ću se dana odmoriti. Žao mi je što smo izgubili – kaže srpski teniser.

Prvi Gren slem sezone startuje kroz samo tri dana, a protivnik Novaka u prvom kolu biće francuski teniser, Žeremi Šardi protiv kojeg Đoković ima perfektan skor.

Video: Kakvu mašinu vozi Nole: Ima 1.020 konjskih snaga, košta oko 110.000 evra i liči na betmobil

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danica

    5. februar 2021 | 14:52

    Napravili ste veliku nepravdu Zimonjiću i to radi koga? A što se poraza tiče, mi smo PRVI osvojili taj pehar, neka su sad malo drugi.

  • Djani

    5. februar 2021 | 14:40

    Zasto ste promenili selektora kada smp sa njim imali uspeha.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA