≫ 

Hrabra Nina propustila svoje prilike: Serena na iskustvo eliminisala Stojanović sa Australijan opena

Srpska teniserka pružila dobar otpor u većem delu susreta protiv Serene

  • 3
Nina Stojanović Foto: Tanjug/AP

Srpska teniserka Nina Stojanović može uzdignute glave da ode sa Australijan opena pošto je u drugom kolu, posle veoma hrabre igre i sjajne predstave, nažalost eliminisana od Serene Vilijams sa 6:3, 6:0.

Rezultat ne oslikava pravu situaciju na terenu, jer je višestruka Grend slem šampionka morala prilično dobro da se preznoji kako bi prebrodila duel sa Srpkinjom. Tek u poslednja četiri gema je to izgledalo kao okršaj 99. teniserke sveta i višestruke Grend slem šampionke.

Nina je zaista ušla u meč bez straha i respekta prema protivnici koja važi za jednu od najboljih igračica svih vremena. Služio je našu predstavnicu forhend, a bila je isto agresivna koliko i sama Serena koja se evidentno mučila više nego što je verovatno očekivala.

Desio se taj jedan pad u četvrtom gemu kada je Serena na iskustvo uspela da posle četiri djusa oduzme servis našoj teniserki koja je do kraja seta pokušavala da se vrati, čak imala i dve brejk lopte u sedmom gemu, ali ništa od toga lepo nije proizašlo.

Nina Stojanović Tanjug

Samo u jednom gemu na servis Serene nije bilo problema, sve ostalo je bila teška muka za Vilijams koja je morala da se vraća iz zaostatka, što je ona na iskustvo i uspevala (6:3).

Nastavila je Nina da igra hrabro, ali je naša teniserka dozvolila dve šanse protivnici odmah na startu, uspela da iznađe predobro rešenje kod prve, ali na drugoj je ispalila jedan forhend koji je završio tik pored bočne linije. Hrabro zaista, ali bez sreće.

Serena Vilijams Tanjug

Ponov je Stojanović pretila na Serenin servis, ali scenario je bio preslikan kao i u prvom setu. Sve na iskustvo i na čekanje greške protivnice, Vilijams je izgradila još jedan brejk iako je bila daleko od toga u trećem gemu (40:15), tako da je bilo jasno da ide ka pobedi.

Serena nastavlja takmičenje i u trećem kolu Australijan opena će igrati protiv Anastasije Potapove iz Rusije.

Drugi set:

0:6 - Kraj. Nina je eliminisana sa Australijan opena, iako je imala čime da se ponosi do poslednja četiri gema.

0:5 - Izgubila je Nina totalno snagu i verovatno razmišlja o šansama koje su verovatno mogle donekle da promene tok meča. Serena je na gem od pobede.

0:4 - Vilijams bez problema sa četiri poena potvrđuje novi brejk.

0:3 - Umesto jednog laganog gema, koji je upravo na to ličio (40:15), Nina je napravila veresiju sa dva bekhenda koja su završila na istom mestu u autu. Za kraj, posle nešto dužih razmena dve loptice idu u mrežu i sada je Serena veoma blizu trijumfa.

0:2 - Nina je još jednom propustila đansu da oduzme servis Sereni. Nekako, čini se da je Nina uvek tu i da uvek parira, ali da u ključnim momentima ponovo nema sreće. Doduše, mora se priznati, Vilijams servira u ključnim momentima veoma dobro.

0:1 - Ponovo još jedan gem za žal i brejk Serene... Dozvolila je naša teniserka dve šanse protivnici, uspela da iznađe predobro rešenje kod prve, ali na drugoj je ispalila jedan forhend koji je završio tik pored bočne linije. Hrabro zaista, ali za sada nema sreće.

Prvi set:

3:6 - Set za Vilijams. Ovo je bio najlakše dobijen gem u susretu jer Stojanović nije uspela tri puta da iskontroliše servis protivnice, pa je ona za kraj jednim draj volejom prišla na set od pobede.

3:5 - Posle glatkih 40:0, Nina je dozvolila da joj Serena zapreti sa dva brza poena, ali onda je stigao taj forhend koji radi od start meča. Sada sledi teži deo posla.

2:5 - Velika šteta, Srpkinja propušta dve šanse da se vrati u prvi set... I u ovom gemu je Nina stigla do 15:30 i zapretila protivnici koja nije sada uspela da izbegne brejk lopte. Ipak, zna Vilijams kako da se izvuče iz ovakvih situacija, a u tom planu joj je pomogao prvi udarac koji je bio jak i prodoran, te pravio razliku. 

2:4 - Čini se da Nini tako malo falili da totano bude ravnopravna sa protivnicom. Odigrala je savršen gem uz dobar servis.

1:4 - Velika šteta je što srpska teniserka ne uspeva da u ključnim momentima poljulja Amerikanku. Ponovo je stigla do 0:30 i dozvolila sa tri prilično jeftine greške Sereni da se vrati u gem i na kraju ga osvoji.

1:3 - Tuče Nina dobro iz forhenda što joj je omogućilo da povede 30:15, ali je ipak izbacila dve loptice u aut za brejk priliku koja je nastupila. A, onda sledi sjajan poen u kojem ona poziva protivnicu na mrežu i sjajno prolazi. Posle četiri djusa,Grend slem šampionka je na iskustvo i duplu servis grešku dobila dve razmene i otišla na dva gema razlike.

1:2 - Nije očekivala Amerikanka da će Stojanovićeva bez straha ući u ovaj meč, ali je videla još jedan viner u svom polju koji ju je prilično poljuljao i naterao na grešku za 0:30. Velika šteta je bila što Nina nije pogodila jedan forhend koji je mogao da joj donese dve brejk lopte, te je protivnica momenat kasnije ponovo došla do vođstva.

1:1 - Nina igra hrabro i pametno! Izgubila je prvi poen na svom servisu, ali je onda uspela u dva poena da nadigra Serenu i da dođe do svog prvog gema.

0:1 - Uzima Serena prvi gem na svom servisu, ali Nina je uspela da osvoji najdužu razmenu uz dva sjajna vinera iz bekhenda i forhenda za 40:40! Ipak, prvi udarac je Amerikanki doneo prevagu.

Pre meča:

Nina trenutno zauzima 99. poziciju na WTA listi i u Australiji je prvi put uspela da prođe prvu rundu nekog Grend slem takmičenja savladavši rumunsku predstavnicu Irinu Begu.

O Sereni ne bi trebalo trošiti previše reči pošto je poznato da je višestruka osvajačica najcenjeniji turnira i jedna od najboljih teniserki svih vremena.

Na Australijan open je došla prilično spremna i to je dokazala na startu gde je Nemici Lauri Sigmund dopustila samo dva gema savladavši je sa 6:1, 6:1.

Nina do sada nije igrala niti jedan zvanični meč sa Serenom koja trenutno zauzima 11. mesto na WTA listi.

Video: Divan gest Nemca: Švajni propričao srpski i čestitao Ani rođendan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA