Zverev želi iznenađenje: „Ovo je Novakov omiljeni turnir, imao sam dve velike pobede protiv njega“

Đoković će se u četvrtfinalu sastati sa nemačkim teniserom

  • 4
Aleksandar Zverev Masters Pariz Foto: AP/Tanjug

Pobedom protiv Dušana Lajovića u tri seta, Aleksandar Zverev se plasirao u četvrtfinale Australijan opena, gde će snage odmeriti sa najboljim teniserom na svetu, Novakom Đokovićem. Biće to duel starih znanaca, a sigurno je da nas očekuje velika borba.

Nemački igrač kaže da je veoma srećan zbog postignutog rezultata na Australijan openu, ali da je svestan da je Đokoviću ovo najomiljeniji turnir i da će zbog toga biti dodatno oprezan.

- Zadovoljan sam rezultatom – nalazim se u četvrtfinalu Gren slem turnira, sigurno je da mi ide dobro. Tek me čekaju najteži rivali, pa mogu reći da se radujem izazovima. Protiv Novaka morate da igrate svoj najbolji tenis – naročito ovde u Melburnu. Ovo je njegov omiljeni turnir i da bih imao šansu protiv Novaka, moram da igram izuzetno dobro. Moram da budem agresivan, da ja budem taj koji dominira. Mislim da je jedan od najvećih izazova u svetu sporta uopšte igrati protiv Novaka u poznim fazama Gren slem turnira – ističe Zverev.

On dodaje da je protiv Đokovića igrao neke zanimljive mečeve, a istakao je i dve pobede, onu na Završnom Mastersu, kao i onu iz finala ATP 1000 turnira u Rimu.

- Imao sam dve velike pobede protiv Novaka u svojoj dosadašnjoj karijeri – bili su to meč u Londonu na Završenom Mastersu i finale Rima, ali bilo je jako teško. Igrali smo u Londonu i na ATP kupu prethodnih meseci i to su bili veoma neizvesni dueli. Mislim da to nešto govori. Ipak, svestan sam koliko je teško igrati protiv Đokovića – zaključuje nemački teniser.

Pobednik ovog četvrtfinala sastaće se na pretposlednjem koraku sa boljim iz meča između Grigora Dimitrova i najvećeg iznenađenja Australijan opena do sada, kvalifikanta iz Rusije, Aslana Karaseva.

Video: Đoković zaokružio na 300 Grend slem pobeda: Novak preko Raonića do četvrtfinala Australijan opena!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vaske

    14. februar 2021 | 19:52

    Aj u 20eura Zverev da ce te ofuljiti brat Nole

  • Bulj

    14. februar 2021 | 18:35

    Kao sto je izjavio bice agresivan odmah u startu !! On ce pokusati da pokaze zube i moc, kako bi zbunio Novaka. Novak nesme biti lezaran u startu, takodje mora da pokaze svoj otpor i svoje orzje, ako to uspe bice dobro..

  • eNL

    14. februar 2021 | 21:36

    Zverka ugrabi da kupiš povratnu kartu na vreme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA