Medvedevu sve ravno posle Krajinovića, prošao u četvrtfinale AO i poslao jasnu poruku Novaku i Rafi

Po trenutnom stanju i kretanju rezultata na Australijan openu, Danil je treći favorit za titulu

  • 2
Danil Medvedev Tanjug

Četvrti teniser Danil Medvedev bez velikih problema plasirao se u četvrtfinale Australijan opena savladavši Mekenzija Mekdonalda iz Sjedinjenih Američkih Država sa 6:4, 6:2, 6:3 za samo nešto više od sat i po vremena.

Medvedev je, nakon duže bitke i pet setova sa Filipom Krajinovićem, oduvao Amerikanca koji je, iako tek 192. teniser sveta, izgradio put do kasne faze prvog Grend slema u sezoni. Ovim je Rus stavio jasno doznanja da se neće skloniti ni Novaku Đokoviću, niti Rafaelu Nadalu u borbi za veliki trofej u Melburnu.

Po trenutnom stanju i kretanju rezultata na Australijan openu, Danil je treći favorit za titulu, ne samo zato što je Dominik Tim, koji je treći reket sveta, eliminisan sa turnira, već zato što prikazuje igre koje su dostojne pretendentu za sami vrh.

Od polufinala i eventualnog duela sa Nadalom, kojem je do te faze ostalo da napravi još dva koraka, deli ga sunarodnik i čovek sa kojim je pre nekih nedelju dana proslavio titulu ATP kupa - Andrej Rubljov.

Rubljov je prošao dalje tako što je uzeo prva dva seta protiv Kaspera Ruda 6:2, 7:6(3), a onda mu je Norvežanin zbog povrede predao i propustio ga u četvrtfinale.

Kako bi mogao da se završi susret između Danila i Andreja, može se predvideti iz njihova četiri okršaja u prošlosti, jer je Medvedev svaki put trijumfovao bez izgubljenog seta, poslednjih put na US openu.

Video: Neverovatna konferencija Novaka, sva pitanja o povredi: Nije otkrio napadnim novinarima svoje stanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    15. februar 2021 | 07:10

    Da da imao je veoma jake protivnike 🤣🤣, samo polako

  • Мики

    15. februar 2021 | 07:40

    Убедљиво нема шта али треба поштено говорећи није имао ни јаке противнике сем нашег Крајиновића!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA