Lajović već završio svoj put u Roterdamu: Posle pobede protiv Medvedeva, glatko ga počistio Ćorić

Sve je bilo gotovo posle nešto više od sat vremena igre

  • 5
Dušan Lajović Tanjug

Uspeo je Dušan Lajović da u prvom kolu Roterdama napravi veliko iznenađenje i eliminiše nedavnog finalistu Australijan opena, Danila Medvedeva u dva seta, ali je vrlo brzo usledilo otrežnjenje. Večeras ga je u drugoj rundi ovog turnira gotovo potpuno glatko eliminisao hrvatski teniser, Borna Ćorić, koji je slavio posle samo sat i 13 minuta igre – 0:2 (3:6, 2:6).

Vrlo loše je Lajović koristio svoje visoke procente prvog servisa. Srpski teniser je imao 70% preciznosti, ali je osvojio svega 27 od 44 poena kada je ubacio servis iz prvog puta, što je tek iznad 60%. Sa druge strane, Borna Ćorić bio je gotovo perfektan sa 81% realizacije (22/27), a ujedno je uspeo da napravi četiri brejka na ovom meču.

Govoreći o prvom setu, tu je vođena velika borba sve do sedmog gema, kada je Lajović olako prepustio svoj servis Ćoriću bez ijednog osvojenog poena. Hrvatski teniser je to umeo da iskoristi, a naš igrač kao da se prepustio sudbini, pa je servis izgubio i u devetom gemu za konačnih 6:3 u prvom periodu igre.

Potpuni kontraritam Lajovića nastavljen je i na početku drugog seta, Ćorić je vezao još tri gema, poveo sa 0:3 i nagovestio da se nalazi nadomak pobede. Uzimajući u obzir završnicu prvog seta, hrvatski igrač je vezao sedam gemova u ovom delu meča. Na kraju je još jednom uzeo servis Duciju u osmom gemu posle malo veće borbe, a šansu za tako nešto imao je i dva gema ranije. Stoga, može se reći da je potpuno zasluženo trijumfovao na ovom susretu.

Borna Ćorić će se u četvrtfinalu Roterdama sastati sa Keijem Nišikorijem, koji je u tri seta savladao australijskog tenisera, Aleksa de Minora.

Video: Srpska sportistkinja bez ruku nacrtala neverovatan portret Novaka Đokovića i oduševila ga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    4. mart 2021 | 22:10

    Ovaj momak ima puno potencijala, ali u mentalnoj pripremi nešto fali, svaki put kad pobedi malo bolje rangiranog igrača momentlano ispada u sledećem kolu

  • Mane

    4. mart 2021 | 21:36

    Ne moze Lajovic da proradi pa da napravi nesto vise. Dobije Medvedeva i onda ekspresno ispadne...

  • Hulio

    4. mart 2021 | 21:23

    To se stalno dešava našim igračima ovog kalibra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA