≫ 

Cicipas osvojio Monte Karlo - počistio Nadalovog "dželata", bez izgubljenog seta podigao pehar!

Sjajan turnir za petog tenisera sveta

  • 1
Stefanos Cicipas Foto: Tanjug/AP

Stefanos Cicipas novi je šampion Mastersa u Monte Karlu pošto je u finalu savladao Andreja Rubljova sa 6:3, 6:3. Grčki teniser je osvojio turnir toliko dominantno i bez izgubljenog seta.

Od samog starta turnira, Cicipas je prelako obarao svoje protivnike, te su Aslan Karacev, Kristijan Garin pali u dva seta, zatim je Alehandro Davidovič Fokina predao nakon samo jednog seta, a sa nulom u deonicima je otišao kući i Danijel Evans koji je izbacio Novaka Đokovića u ranijem delu takmičenja.

Na kraju, Rubljov je taj za kojeg se smatralo da će u najmanju ruku namučiti Stefanosa, ali to se nije desilo, jer "dželat" Rafaela Nadala u Monte Karlu jednostavno nije bio taj igrač koji je spreman da se nadigrava sa tri mesta bolje rangiranim protivnika.

Meč Grka i Rusa trajao je sat i 11 minuta, a Cicipas se nije susreo čak ni sa jednom brejk loptom! Sa druge strane, dovoljan mu je bio jedan brejk da osvoji prvi set, dok je u drugom napravio već dva.

Rubljov nije ličio na onog tenisera iz duela sa Nadalom, falila mu je agresivnost, a i pravio je previše neiznuđenih grešaka u meču gde nije imao mogućnost da priđe servisu protivnika.

Sve u svemu, Cicipas je zaslužio pobedu, a kada se sve sagleda, i titulu u Monte Karlu.

Video: Đoković poslao poruku pred početak Serbia Opena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stepan

    18. april 2021 | 19:31

    Cicipas zasluzeno pobedio.U subotu je imao lak mec ,jedan set! Rubljev nije uspeo da se reparira ni fizicki ni mentalno posle 2 ipo sata fantasticnog meca sa Nadalom. U mecu sa Cicipasom Rubljev je jedva pet sest puta uspevao da prebaci loptu preko mreze a sa Nadalom bilo je i preko 30. To ne umanjuje uspeh Cicipasa, ali je Rubljev zalostan na tako slabom otporu.Toliko puta je uzeo Nadalov servis gem a protiv Cicipasa nije imao ni jednu brejk loptu !! Ja navijam i za grka i rusa pa sam ocekivao mnogo bolji mec. NAPRED NOLE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA