≫ 

"Rafa se nije izvukao iz zamke koju mu je Novak postavio": Da li je ovo rešilo epsko polufinale RG?

Vilander analizirao partiju dvojice tenisera

  • 0
Mats Vilander Printskrin: Eurosport

Mats Vilander, bivši teniser i aktuerlni ekspert "belog sporta", analizirao je polufinale Rolan Garosa između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala koje je, za njega, verovatno najbolji meč na šljaci ikada!

Vilandser je već pomenuo da bi Đoković uskoro mogao da se izjednači sa Nadalom i Federerom po broju Grend slem titula i da je vreme da se priča o GOAT-u, da bi javnosti poručio da je Rafa u petak veče bukvalno upao u Novakovu zamku.

- Ovo je bio tenis na drugom nivou, što se tiče šljake. Novak je toliko ubrzavao udarce. Pokreti, osećaj na mreži, atletika, sve je to bilo neverovatno - rekao je Vilander i dodao:

- O prva dva seta nećemo razgovarati. Ipak, to je ono što je napravilo razliku. Novak je ušao u prvi set i odlučio da će tući svaki drugi udarac u Rafin forhend, a zatim dva u bekhend. Dakle, 50:50 odsto! Zatim je u drugom setu odigrao tri od četiri na bekhendu. Zatim je Rafu prebacio na svoj forhend i bekhend je bio otvoren. Rafa se nije izvukao iz zamke koju mu je Novak postavio.

- Mislim da Rafa počinje pomalo da se gubi kada se brani toliko. Ali, ako on kontroliše razmenu, onda se neće umoriti. Međutim, protiv Novaka postoji ta šansa. Novak ima taj ključ za Rafinu igru i kada je spreman da rizikuje onda zaista može da umori Rafu. Obojica su takvi ratnici.

Video: Nole preuzima titulu kralja šljake: Đoković preokretom srušio Nadala za finale Rolan Garosa!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA