≫ 

Novak nije klincu dao samo reket! Otac otkrio šta se desilo posle: Rekao je "čekaj me, vratiću se"

Najbolji teniser sveta ima novog prijatelja, sedmogodišnjeg Toma čija je reakcija nakon što je dobio njegov reket obišla planetu

  • 34
Novak Đoković, Rolan Garos 2021, klinac, dečak, reket

Foto: Profimedia/Zuma Press

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pokazao je na Rolan Garosu da ne samo da je najbolji teniser, već i veliki čovek, što je u životu mnogo bitnije! Njegov potez na kraju meča, kada je poklonio reket mladom dečaku čiju je podršku čuo tokom meča, oduševio je svet.

Dečak je skakao od radosti i Novak mu je omogućio najveću sreću u životu, a toga su svesni i njegovi roditelji, koji su se oglasili na društvenim mrežama, kao i za francuske medije.

Francuski mediji, konkretno sajt "Francebleu" uspeli su da dođu do oca mladog sedmogodišnjeg Toma, čije su suze radosnice i neizmerna sreća nakon što je dobio reket od Đokovića, obišle planetu.

Cela njegova porodica bila je na tribinama Rolan Garosa, a njegov otac je otkrio da je Tom veliki navijač Đokovića, koji je njegov idol.

- Na meč je došao u srpskoj majici - otkrio je njegov otac, a zatim opisao detalje tokom meča, naročito kada je Novak izgubio prva dva seta od Cicipasa u finalu.

- Počeo je vrlo snažno da ohrabruje Novaka, koji ga je primetio. Uspostavio je malu vezu. Kada je došao da sedne nasuprot nas, pogledao je Toma i podigao mu palčeve u vis i namignuo.

Nakon što je posle neverovatnog preokreta Novak uspeo da savlada Cicipasa i dođe do svog 19. Grend slem trofeja, došao je baš kod malog Toma čija podrška mu je dala energiju da napravi preokret.

Novak se nije zaustavio samo na poklonjenom reketu, majka objavila emotivne fotke

 

Ali, otac otkriva da se Novak nije zaustavio na tome što je svom navijaču dao samo reket.

Nakon što ga je video kako skače od sreće, Novak je pogledao ka Tomu i rekao mu je da ostane tu "Vratiću se posle", obećao mu je najbolji teniser sveta, koji je nakon finala imao obaveze za davanje intervjua i ceremoniju dodele pehara.

Đoković je nakon svega ponovo došao do Toma, u svojoj torbi je našao dva kačketa, jedan je dao svom vernom navijaču, a drugi njegovoj sestri, a dečaka je pustio na drugu stranu ograde i razgovarao je sa njim.

- To je vrlo topao trenutak za njega, mislim da ga neće nikad zaboraviti. Novak mu mnogo znači, bio je to trenutak sreće.

Tom sada više ne skida kapu sa glave

 

Novak Đoković, Rolan Garos 2021, klinac, dečak, reket

Nakon reketa, mladi Tom je dobio i Novakov kačket; Foto: Profimedia/Zuma Press

Interesantno je da nakon finala sedmogodišnji dečak i dalje pod utiskom Novakovog gesta. Otac otkriva i da sada ne skida kapu koju mu je Novak poklonio.

- Bio je neverovatno srećan. Siguran sam da je o tome razgovarao i sa prijateljima. Jutros je želeo da uzme kapu i odnese je u školu. To je trenutak koji će mu se zauvek urezati u sećanje. Želeo je da nosi kačket i popodne na ručku. U subotu igra na turniru, mislim da će ga i tada nositi - ispričao je otac dečaka.

I majka mladog Toma, koja je uslikana kako u momentima dok Novak predaje reket njenom sinu pravi fotografije za uspomenu i za sva vremena, nije krila oduševljenje.

Objavila ih je na svom Instagramu iz komentar oduševljenja.

- Verovatno najbolji momenat Rolan Garosa i u životu mog deteta, hvala Novače za trenutak koji mi se zauvek urezao u pamćenje. Pravi šampion - napisala je ona.

Novak je na konferenciji za medije posle trijumfa otkrio zašto je baš mališanu dao reket posle finala.

- Ne znam ko je dečak, ali sam ga čuo sve vreme. Bodrio me je kada sam gubio 2:0. Čak mi je davao i savete tokom meča, kao trener ha-ha "idi na njegov bekhend". On je bio najbolji izbor, želeo sam njemu da dam reket jer me je podržavao tokom čitavog meča - rekao je Đoković.

Video: Ovako je Novak uz šampanjac proslavio istorijsku pobedu na Rolan Garosu

Video: Tako je stvoren najbolji teniser svih vremena: Mečevi koji su definisali nepobedivog Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boza

    15. jun 2021 | 08:24

    VELIKI SI NOVAČE! Svet je video ko si, neka i dalje navijaju protiv tebe, jer ti tu "mrznju" pretvaras u "svoje gorivo" i cistis protivnike! Srbija je uz tebe i kad gubis i kad osvajas trofeje!!!

  • C he

    15. jun 2021 | 08:55

    Decak je cudesan, zaista! Zasluzio je reket i kacket od najveceg.

  • misko

    15. jun 2021 | 08:31

    LJUDSKA VELICINA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA