Novak na startu US opena protiv "drugara": Trenirali su u Monaku, a nalazi se u seriji od 13 pobeda

Helger Rune je u junu dospeo u žižu javnosti i zbog jednog skandala

  • 0
Holger Rune Foto: Instagram / Printscreen

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković na žrebu za US open saznao je da ga u prvom kolu čeka okršaj sa kvalifikantom, a tokom noći je saznao ko će mu i definitivno biti rival. Biće to protivnik kojeg jako dobro poznaje, pošto je sa njim nedavno i trenirao u Monte Karlu, a koji tvrdi da mu je upravo naš igrač veliki uzor.

Tako će Novak igrati protiv 145. tenisera sveta, Helgera Runea iz Danske koji je široj teniskoj javnosti poznat po tome što je nekada u juniorskoj konkurenciji suvereno držao poziciju broj jedan. Stoga, srpski teniser neće smeti baš toliko olako da shvati meč sa svojim prvim protivnikom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Holger Vitus Nødskov Rune (@holgerrune)

Njih dvojica se nikada ranije nisu sastajali u zvaničnom meču, a Rune je u poslednjem kolu kvalifikacija savladao Matsa Morainga iz Nemačke u tri seta (6:4, 3:6, 6:3). Prethodno je savladao Lukaša Lacka i Mičela Krugera, a nalazi se u odličnoj seriji rezultata.

Ima niz od 13 uzastopnih pobeda, pošto je slavio na dva čelindžera - u San Marinu i Veroni, koji su doduše odigrani na drugačijoj podlozi od one koju ćemo gledati na US openu. Naime, oba turnira na Apeninskom poluostrvu odigrana su na šljaci.

Ovaj teniser imao je i jedan poveći "ispad" kada je u junu na turniru u Italiji javno vređao svog rivala Tomasa Martina, a mnogi su ga osudili da je homofob. Posle meča, pokušao je da se opravda i donekle objasni svoju preteranu reakciju.

Video: Nole nas podsetio svojih imitacija Šarapove: Igrao nožni tenis i vrištao kao Maša dok je igrala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA