Del Potro bi da se uskoro vrati na teren: "Nadam se da ću sledeće godine ponovo igrati tenis"

Argentinac se ne predaje uprkos svim problemima sa povredama

  • 1
Huan Martin Del Potro Foto: Profimedia

Argentinski teniser Huan Martin del Potro viđen je tokom jučerašnjeg dana kako na US openu posmatra mečeve osmine finala. Jedan od najvećih prijatelja Novaka Đokovića na turu kroz celu karijeru nije imao sreće sa povredama, ali se nada da će se ipak vratiti na teren tokom naredne godine.

Šampion US opena iz 2009. godine iskoristio je šansu da u Njujorku odradi sparing sa čuvenim Džonom Mekinroom, a ako problema ne bude bilo, najavljuje veliki povratak vrlo brzo.

- Volim izazove, bilo da su oni na teniskom terenu ili životu. Ovo je najteži meč u mojoj karijeri, jer ne mogu da se nosim sa ovakvim povredama, sa ovim bolom koji sada osećam. Ali i dalje pokušavam i pokušavam - rekao je Del Potro za zvanični sajt ATP-a.

- Drago mi je što sam se vratio, ovo mesto je posebno za mene. Imao sam priliku da igram sa njim. Ovo je moje mesto, moj turnir. Nadam se da ću se osećati bolje i da ću sledeće godine biti na terenu.

Argentinac je u poslednje tri godine imao četiri operacije kolena, a poslednju povredu je doživeo sada već davne 2019. godine na turniru u Kvinsu.

- Ovo je život, verujem u sebe i jednom će sve ovo proći. Mislim da sam poslao poruku deci, svim igračima i ljudima šitom sveta da nikada ne odustaju od sna - rekao je Del Potro.

Video: Nema stajanja: Novak Đoković u trećoj smeni pere sudove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lavica

    10. septembar 2021 | 19:52

    Ajde Delpo LEGENDO sto pre ozdravi I vrati se na teren uzelela Sam te se jer si ti jedini teniser koga obizavam NARAVNO posle MOG NOLETA KRALJA KOGA NAJVISE VOLIM....ti si Delpo dobar covek pored Noleta koji vredi od pojedinih tenisera I volim da gledam tvoje meceve I divim ti se u ponasanju I pravom sportisti zasluzujes moju paznju I hajde dolazi....I jedini si covek koji je sa Noletom dobar peijatelj u cenite jedan drugog UVEK, pravi prijatelj to se vidi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA