Đoković u novoj ulozi: Novak u Australiji može da preuzme ulogu selektora reprezentacije

Najbolji reket sveta zameniće Viktora Troickog koji ne planira da putuje na ATP kup

  • 10
Novak Đoković doneo izjednačenje Srbiji protiv Hrvatske Foto: TSS

Prvi reket Srbije i sveta, Novak Đoković završio je aktuelnu tenisku sezonu i sada se zasluženo odmara u našoj zemlji, gde "puni baterije" za naredne izazove. Naredni, već na početku sledeće kalendarske godine, biće učešće na ATP kupu u Sidneju.

A tamo bi naš najbolji teniser mogao da bude selektor reprezentacije, pošto u Australiju najverovatnije ne planira da putuje Viktor Troicki. Razlog je taj što prvi i drugi reket po rangu automatski igraju singl mečeve.

- Ja se kao selektor na ovom takmičenju ne pitam mnogo i ne verujem ni da ću ići. Selektor ništa ne odlučuje, jer prvi i drugi reket po automatizmu igraju singl, tu nema nekih promena. Jedino ako se neko od njih dvojice povredi, može neko da ih zameni. Ne mogu ništa da odlučujem. Za sada ne idem - izjavio je Trociki za "Sportski žurnal".

Baš zato postoji mogućnost da se Novak nađe na Viktorovoj poziciji, jer ukoliko selektora nema, njegovu ulogu preuzima najboljerangirani teniser u singlu. Ili, ako on to odluči - na toj poziciji može se naći i njegov trener, što bi značilo da Goran Ivanišević može da vodi Srbiju.

Srbija 1. januara kreće na pohod ka odbrani ATP kupa za koji su pored Đokovića prijavljeni još Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nikola Ćaćić i Ivan Sabanov.

Video: Svaka čast svima #1: Đoković da prepliva do Australije i Savić da najede vaterpoliste belog luka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сара

    14. decembar 2021 | 12:21

    Нека ради јогу,медитира са оним гуру мајстором ужас....

  • Mihailović

    14. decembar 2021 | 12:07

    Troicki ima paničan strah od igle, verovatno se nije vakcinisao, tako mislim...

  • Maja

    14. decembar 2021 | 10:06

    Hehehe, ovo jasno znaci da Novak igra Sidnej, sto znaci da ce igrati i Aus Open. A posto jos nije otputovao, znaci da ne ide u karantin, sto opet znaci da je zavrsio vakcinaciju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA