≫ 

Kasper Rud uzvratio udarac, dubl odlučuje pobednika duela Srbija - Norveška

Meč odluke je na programu oko 11.30 časova

  • 0
Kasper Rud Foto: Tanjug/AP

Norveški teniser Kasper Rud nije imao milosti prema Dušanu Lajoviću koga je savladao u dva seta sa 6:3, 7:5 i izjednačio rezultat u meču prvog kola na ATP kupu u Sidneju.

Osmi teniser sveta je za sat i 41 minut trijumfovao protiv slabije rangiranog protivnika i vratio svoju selekciju u život u ovom duelu koji će odlučiti dubl.

Pružio je otpor Lajović, u završnici drugog seta spasao i dve meč lopte, ali je Rud bio spremniji i u uzbudljivom finišu ipak stigao do maksimalne pobede.

Pretio je Rud od samog početka, dugo su trajali gemovi na servise Lajovića, a Srbin je spasao dve brejk lopte u ranoj fazi. Imao je Dušan i šansu da oduzme servis rivalu, u sedmom gemu je imao 15:40, ali je nije iskoristio. Već u narednom gemu Kasper je sa nulom došao do brejka, a onda i do seta - 6:3.

Norvežanin je odlično počeo drugi set, pa je odmah stekao brejk prednosti. Podigao je Lajović na noge publiku u osmom gemu, kada je nadoknadio brejk zaostatka, ali je već u sledećem izgubio servis i Rud je servirao za pobedu.

Nije odustajao Duci, spasao je dve meč lopte i napravio novi brejk. Međutim, odmah je odgovorio osmi reket sveta, sa nulom je došao do brejka, a onda i pobede od 7:5.

Podsetimo, u prvom meču današnjeg programa Filip Krajinović je bio bolji u dva seta od Viktora Đurasovića.

Zato će o pobedniku duela prvog kola odlučiti dubl za koji su iz naših redova prijavljeni Nikola Ćaćić i Matej Sabanov. Taj duel igra se oko 11.30 časova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Video-ubod: Novak napustio Srbiju, evo gde će dočekati Novu godinu s porodicom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA