Postavili je za prvu nositeljku, ona napustila turnir: "Neću da igram protiv ruskih teniserki"

Ništa od duela Svitoline i Potapove

  • 6
Gael Monfils, Elina Svitolina Foto: Profimedia/Abaca Press

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina odbila je da igra na WTA turniru u Montereju, jer je u prvom kolu trebalo da se sastane sa Ruskinjom Anastasijom Potapovom.

Iako je bila prva nositeljka turnira koji počinje u utorak, Svitolina je dan ranije odlučila da se povuče i svoju odluku objasnila je u saopštenju.

- Dragi svi, verujem da trenutna situacija zahteva jasnu poziciju od strane naših organizacija - ATP, WTA i ITF. Mi, ukrajinski igrači, zahtevali smo od tih organizacija da prihvate preporuku Međunarodnog olimpijskog komiteta da prihvate ruske i beloruske sportiste samo kao neutralne sportiste, bez njihovih nacionalnih obeležja, boja, zastava ili himni - napisala je Svitolina i dodala:

- U skladu s tim, želim da objavim da neću igrati sutra u Montereju niti u bilo kom drugom meču protiv ruskih ili beloruskih teniserki, dok naše organizacije ne donesu potrebnu odluku. Ne krivim nikoga od ruskih igrača. Oni nisu odgovorni za invaziju na našu domovinu. Štaviše, želim da pohvalim sve igrače, naročito iz Rusije i Belorusije, koji su hrabro istakli svoju poziciju protiv rata. Njihova podrška je presudna.

Podsetimo, ATP, WTA i ITF se nisu oglašavali oko situacije sa Rusijom i Ukrajinom, dok su u međuvremenu FIFA i UEFA odlučlile da suspenduju rusku reprezentaciju i klubove iz svih takmičenja. Isto je uradila i Evroliga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    28. februar 2022 | 20:10

    Svi potezi sa zapada, kako politicki,ekonomski i sportski jel vam se cini vec vidjeno,kao da smo u proslom zivotu sve to doziveli i hvala Bogu preziveli ,tako ce i Rusija

  • Beogradske noći

    28. februar 2022 | 20:31

    Zasto ‘99 niste imali taj kadakter i taj stav?Slava Rusiji!🇷🇺❤️🇷🇺❤️🇷🇺

  • Vosa

    28. februar 2022 | 20:36

    A da je rusija napadnuta od strane amerike igrali bi sa amerima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA