≫ 

Osaka i Lebron pokrenuli medij za promociju "kulture obojenih" prijemčiv svima

NBA zvezda i Grend Slem šampionka u zajedničkoj misiji

  • 1
Osaka  Lebron Foto: Tanjug/AP

Tenisko-košarkaška saradnja Naomi Osake i Lebrona Džejmsa donela je svetu novu medijsku kompaniju koja se rodila kao plod saradnje i investicija dve velike sportske zvezde.

Medij koji će se uskoro "zavrteti" na brojnim platformama nosi naziv "Hana Kuma", što u prevodu sa japanskog znači "Cvetni meda" i ponudiće gledaocima, kako je navedeno u saopštenju, "priče sa specifičnom kulturnom sadržinom prijemčive široj publici".

Produkcija, plan, strategija, i kompletna tehnička podrška, povereni su kompaniji "Springhill" koju su pre dve godine osnovali Lebron Džejms i Maverik Karter.

- U poslednje vreme svedoci smo "eksplozije" obojenih umetnika i kreatora koji poseduju resurse i dostupnost najvećim platformama. U eri striminga, sadržaj ima globalnu vidljivost. To se može videti po popularnosti televizija i programa iz Azije, Evrope i Južne Amerike koji su jdinstveni i istovremeno univerzalni  - poručila je Osaka u zajedničkom saopštenju.

Japanka se delom iz ličnih pobuda odlučila na ovaj korak, bila je meta rasista i zapadala u mučna psihiška stanja. Veruje da mediji kojim će rukovoditi može "prosvetliti" ljude koji šire mržnju prema drugim rasama.

- I moje iskustvo je svedočanstvo šta nam se dešava. Jako sam uzbuđena zbog onoga što gradimo u "Hana Kumi". Oživećemo priče sa ciljem da jedinstveni pogledi budu univerzalni i da inspirišemo ljude na tom putu.

Produkcijska kuća je inače najnoviji projekat Osake (24) i njenog dugogodišnjeg agenta Stjuarta Dugida. Oni takođe imaju sportsku agenciju "Evolve", koja je u ponedeljak potpisala ugovor sa australijskim teniserom Nikom Kirjosom.

Prema Forbsu, Osaka je postala najplaćenija sportistkinja na svetu u istoriji zaradivši oko 37 miliona dolara u 2020. zahvaljujući dugoj listi sponzorskih ugovora.

Ona se ove godine neće takmičiti na Vimbldonu zbog hronične povrede Ahilove tetive.

Video: Ponovo demonstracije širom sveta zbog Flojda: U Londonu haos, ruše spomenike, povređen policajac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA