"Ovo je jedan od najtužnijih dana za tenis i sport": Đokovićeva emotivna poruka zbog Rodžerovog penzionisanja

Srpski teniser je na konferenciji govorio o Federerovim poslednjim nastupima u karijeri

  • 2
Navijači Novak Đoković doček Foto: Nikola Anđić

Srpski teniser Novak Đoković uzeće učešće u Lejver kupu, što će biti poslednji turnir koji će ikada odigrati Rodžer Federer u svojoj dugačkoj i legendarnoj karijeri u kojoj je osvojio gotovo sve što je mogao.

Na konferenciji za medije, pak, novinari su pre svega pitali Đokovića kako se oseća zbog toga što je propustio takmičenje na US openu, čime je Karlos Alkaraz došao do prve titule na Grend slem turnirima.

- Ne, ne žalim ni zbog čega. Osećam se tužno zbog toga što mi je bilo onemogućeno da igram, ali znate, to je bila odluka koju sam doneo. Znao sam koje će biti posledice, tako da sam ih prihvatio i to je to. Čestitam Karlitosu na osvajanju turnira. Uradio je to na neverovatan način. Ima samo 19 godina i već je prvi na svetu. Neverovatno je to što je do sada postigao. On je sjajan dodatak našem sportu, velika zvezda u usponu. Ostvario je san da osvoji Grend slem, tako da ne možemo da pričamo da je on budućnost, već sadašnjost tenisa. Nikada nisam pravio veće pauze između turnira u poslednjih 15-20 godina, ali tako je kako je. Situacija u kojoj se nalazim je takva da sam uzbuđen da igram bilo gde, što uključuje ostatak sezone u zatvorenom.

Potom se Novak osvrnuo i na momenat Rodžerovog rastanka od tenisa.

- Ovo je verovatno najposebniji momenat koji ćemo individualno i kolektivno doživeti. Lejver kup je jedino takmičenje gde imate šansu da vam najveći rivali budu saigrači. Znate, zbog toga je sve jedinstvenije i posebnije, a tu je i Rodžerov poslednji meč. Uzbuđenje je neverovatno. Kao što ste pomenuli, različite generacije su sada prisutne u timu. Mnogi od nas su cenili i pratili Rodžerove uspehe još pre nego što smo izašli na tur. Daćemo sve da doprinesemo turu, neki sada, neki kasnije. Isto tako uradićemo sve da doprinesemo ekipi i proslavimo Federerovu karijeru, jer je on to zaslužio. Nadam se da ćemo imati sjajan vikend.

A za kraj i o velikom rivalstvu koje će se pamtiti decenijama.

- Uvek želimo da pobedimo jedan drugog, uvek smo hteli da budemo bolji jedan od drugog. Ali kako je Rafa rekao, na ličnom nivou je to drugačije. Ovo je tužan dan ne samo za tenis, nego i za sport. Rodžerova legenda će ipak živeti zauvek, to je sigurno.

Video: Đoković uzeo mikrofon i zapevao na svadbi brata, svatovi ga kitili parama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA