Vreme čitanja: oko 2 min.

Bivši Federerov trener: Novak će biti GOAT ako osvoji još nekoliko Grend slemova, Rodžer mu se divi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ljubičić smatra da će se to i dogoditi

  • 11
Rodžer Federer, Ivan Ljubičić Printskrin: Instagram/rogerfederer

Ivan Ljubičić, bivši teniser i bivši trener Rodžera Federera, kaže da ukoliko Novak Đoković osvoji još nekoliko Grend slemova, debata o tome ko je najbolji teniser u istoriji postaće besmislena.

Novak Đoković je pre 2 nedelje osvojio Rolan Garos i svoju 23. Gren slem titulu, te je tako pretekao Rafaela Nadala i postao najtrofejniji teniser po broju titula na 4 najveća i najvažnija teniska turnira. U julu mesecu će imati priliku da izjednači i Federerov rekord od 8 titula na Vimbldonu.

- Mislim da je Novak već najuspešniji trenutno, ali reč "najveći" uključuje subjektivnost i lične afinitete. Ako pogledamo druge sportove, na primer da li postoji ko je GOAT u fudbalu?! U košarci svi su saglasni da je to Majkl Džordan, ali on nije osvojio najviše trofeja. To je neko ko je najviše uticao na vas lično. Za trećinu sveta je Federer, za drugu trećinu je Nadal, a za treću trećinu je Novak - rekao je Ljubičić za "Tennis Majors".

Novak Đoković, Ivan Ljubičić Foto: x99 / Zuma Press / Profimedia

Međutim, po mišljenju legendarnog Hrvata, Novak može da svim diskusijama stane na kraj, ukoliko osvoji još nekoliko Grend slemova i odlepi se po tome u odnosu na ostale, što Ljubičić smatra i da će se dogoditi.

- Ako Novak osvoji još nekoliko Slemova, što deluje vrlo verovatno u ovom trenutku, onda će debata postati besmislena. Ako Novak završi karijeru sa 5 ili 10 Grend slemova više od ostalih, nećemo voditi ovakve konverzacije - poručio je Ljubičić.

Ljubičić je otkrio i da je zajedno sa Federerom gledao deo meča između Đokovića i Alkaraza u polufinalu Rolan Garosa.

- Nismo navijali ni za koga, samo smo uživali u izuzetnom nivou tenisa. Impresivno je šta Novak radi, baš kao što je Rodžer rekao pre neki dan. Možemo da gledamo sa strane i divimo mu se, ali Rodžer je bio tu i zna šta je potrebno za to.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković nastavio sa tajanstvenim porukama i uz cvrkut ptica najavio Vimbldon

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gm

    27. jun 2023 | 18:19

    Alo, sta balavis ti? Pa vec sad ima 3 GS vise od tvog ljubimca!!! I nije dosta, treba jos?! E pa bice jos!!!

  • 534

    27. jun 2023 | 18:50

    Novak će biti GOAT i ako ovog momenta prestane da igra tenis. Amin

  • Mihailović

    27. jun 2023 | 18:42

    Najlakše lupetati gluposti da bi opravdao svoju glupost. Drugo je timski sport od pojedinca koji se takmiči i postiže rezultate. Tu se vidi koji je pojedinac bolji, uspešniji, a ne ko koga voli i podržava i da je za njega zato bolji...tu se vide rezultati, trofeji koje je pojedinac osvojio...dok u timskom sportu možeš biti subjektivan kod izbora najboljeg igrača... Zašto Novak mora osvojiti mnogo više trofeja da bi bio najbolji, kao da GS pehar manje vredi ako ga osvoji Đoković...I tu se vidi kolika je diskriminacija na "zapadu"...a da o mnogim drugim rekordima Novaka ne govorim...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA