≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikola Pilić briznuo u plač dok je govorio o Đokoviću: "Prihvatili smo Novaka kao da je naš sin..."

S. I.
S. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Emotivna konferencija za medije

  • 0

Na 71. Martovskom filmskom festivalu promociju filma "Nikola Pilić - Legenda" začinio je upriličio je svojim prisustvom upravo glavni protagonsita filma.

U Domu omladine u Beogradu održana je konferencija za medije na kojoj se prisutnima upravo obratio sam Pilić.

Bio je upitan između ostalog da da po koju reč o Novaku Đokoviću, sa kojim je sarađivao od njegovih najranijih dana, a zatim je u emotivnom tonu istakao.

- U to doba zaista nisam znao da li će biti najbolji teniser svih vremena, ali činjenica da smo njega prihvatili u mojoj Akademiji sa... Prihvatili smo ga kao da je naš sin - rekao je na početku priče Pilić uz suze, zatim i nastavio:

- To su sve emocije koje dobijaju neki stari ljudi, koje pre toga nisam imao. Činjenica je da moja supruga i ja smo Novak primili stvarno kao specijalnu personu, znajući šta se događa i ovde u Srbiji. Izvinite što su emocije izvirile iz mene. Novak kao čovek i kao igrač je jedna specijalna persona i njegov personaliti i harizma... Ja sam bio uveren da će on biti internacionalni igrač, nisam znao da će biti broj jedan. Njegov kvalitet kao čovek i kao igrač je izuzetno veliki i to sm ovideli i moja supruga i ja.

Potom se još jednom izvinio zbog emocija koje su izašle na videlo.

- Izvinite što sam ja malo sa emocijama otišao malo dalje, ali ne smeta ništa. Novak je čovek koji daje zahvalnost jednom treneru, on je to uradio najviše od svih igrača.

- Kao trener sam bio ponosan što sam dobio dijamant koji mogu da brusim, sa njim sam došao u Beograd pre 20 godina, sada on ima 37. Da sam u 75. godini ostavio nešto iza sebe. Bojkot Vimbldona, iz korena smo promenili tenis, tretirali su nas igrače loše, od tada smo dobili poštovanje od tih ljudi. Počeli su da grade stadione, širili, mi smo bili plaćeni 50 funti, a Vimbldon je zarađivao 100 miliona funti. Ali to nije važno. Sada na Australijan openu imate 1,4 miliona gledalaca. Dobio sam mogućnost da treniram najvećeg svih vremena, a Novak je dobio tek trećinu medijske izlozenosti u odnosu na ono što je uspeo. Da pet puta budeš izabran kao najbolji sportista svet - dodao je između ostalog Pilić.

Ostatak obraćanja možete poslušati u videu snimku na vrhu vesti.

(Telegraf.rs)

Video: Skijala sa Federerom, hvalila Nadala, sada "crkava" od smeha u teretani sa Đokovićem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA