≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Albanci skandalozno napali Novaka Đokovića pre dolaska u Švajcarsku i spremili mu paklen doček u Ženevi

S. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta je cilj ovog teksta?

  • 15
Novak Đoković Foto-kolaž: Tanjug/AP, lecanton27.ch

Nismo dugo čekali na novi nastup Novaka Đokovića posle rane eliminacije u trećem kolu Mastersa u Rimu, pošto je srpski as odlučio da prihvati specijalnu pozivnicu i nastupi po prvi put u karijeri na ATP turniru u Ženevi.

Nole se na takav potez odlučio kako bi dodatno brusio formu pre Rolan Garosa, Vimbldon i Olimpijske igre, iako su mnogi bili začuđeni ovakvom odlukom. Bodovi svakako nisu primarni cilj u ovom trenutku, ali će mečevi i te kako poslužiti.

Nekome je očigledno zasmetalo to što će Đoković doći u Švajcarsku, pa je u tamošnjem mediju na albanskom jeziku "Le Canton 27" objavljen skandalozan tekst u kojem se o Novaku govori u kontekstu poruke koje je poslao nakon pobede protiv Aleksandra Kovačevića u prošlogodišnjem izdanju Rolan Garosa.

Naslov teksta glasi "Poznati srpski teniser Đokovića sprema skandal u Ženevi. Hoće li svojim već tradicionalnim, šovinističkim i rasističkim provokacijama uvrediti 300.000 Albanaca u Švajcarskoj?" i u njemu se ističe da je Đoković poznat po navodnim skandalima u Australiji i provokacijama prema tzv. Kosovu i ističu da njegov dolazak u zemlju u kojoj živi 340.000 Albanaca može izazvati kontroverze.

Navodi se da je posle pomenutog duela sa Kovačevićem na kameri napisao poruku "Kosovo je srce Srbije", što ih je evidentno zabolelo pa su u delu teksta istakli da srpskog asa navodno boli što je Srbija izgubila svoju teritoriju i da tako izražava nezadovoljstvo.

Novak Đoković, Kosovo je Srbija Printskrin: Youtube/9 News Australia

Ističu da Đoković "tradicionalno provocira preko 300.000 Albanaca koji žive u Švajcarskoj svojim šovinističkim i rasističkim provokacijama". Dodaju da Međunarodni olimpijski komitet mora da kazni Srbina zbog "provokacija" i da ako to ne učine solidarisaće se sa "rasizmom" koji navodno širi Đoković. Na kraju priču zaključuju rečima da se niko ne toleriše kao on i da je to nedopustvo uz dodatak da je i sam list upitao MOK zbog čega ne reaguju.

Skandalozan tekst objavljen je u danu kada je Đoković potvrdio učešće u Ženevi i sve je samo ne u sportskom maniru. Koja je tačna namera autora ostaje pitanje, a ovakvo targetiranje je zaista nedopustivo u momentima kada niko nije niti izazvao niti tražio bilo kakav incident.

Ostaje nam da vidimo kakav će doček imati najbolji teniser današnjice u Švajcarskoj i da se nadamo da će sve proći u najboljem mogućem redu.

(Telegraf.rs)

Video: Novak Đoković trenirao u Košutnjaku posle povratka iz Rima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jogar

    18. maj 2024 | 09:01

    NEMA VECEG ZLA NE SAMO U EVROPI NEGO I SVETU OD SIPACA....TERORISTI..NARKODILERI....BELO ROBLJE...ORUZJE....NAJGORA OLOS OD NARODA....TREBA CELA EVROPA DA IH ISTERA IZ SVOJIH ZEMALJA I VIDECE ODMA DAJE KRIMINAL DRASTICNO OPAO... KOSOVO JE SRBIJA ....UVEK....KAD TAD ISTERACEMO ODANDE I ZADNJEG SIPCA....VRACAMO IH ODAKLE SU I DOSLI

  • Nkola lilic

    18. maj 2024 | 09:01

    Divljacima ništa nije sveto.Bagra iz blata

  • Alo bre

    18. maj 2024 | 08:55

    Milioni Srba žive po evropi i svetu i sad nama siptari, hrvati spremaju pakleni doček. Pa hde su toliki Srbi ili više nisu Srbi?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA