POTPREDSEDNIK RS: BIH je stvorena kao monstrum-država

- Oblik vladavine u BiH je neofeudalni, gde "politički bogovi-feudalci" pomoću represivnih aparata države vladaju ekonomijom koja time postaje neefikasna i pljačkaška - rekao je potpredsednik Republike Srpske Emil Vlajki

  • 6

Potpredsednik Republike Srpske Emil Vlajki izjavio je da je Bosna i Hercegovina stvorena u procesu razbijanja Jugoslavije kao "monstrum-država", čija je osnova "đavolje trojstvo" - sprega dela političkih elita, mafije i pojedinaca iz protektoratske međunarodne zajednice.

Vlajki je kazao da je razbijanjem Jugoslavije i prestankom ratova stvoreno niz državica sa izrazito nacional-šovinističkim strukturama, u kojima je u privrednom smislu sprovođena zapadna neokolonijalna politika, dok su u BiH, pod maskom odbrane nacionalnih interesa, stvorene "čvrste banditske strukture čije je osnovno delovanje pljačka vlastite zemlje i naroda i korupcija", prenose mediji Republike Srpske.

- Ovaj đavolji sistem bio je toliko uspešan da je čitava populacija u BiH postala patološka, gde se korupcija, pljačka i siva i crna ekonomija smatraju normalnim i poželjnim načinom života - smatra Vlajki.

Prema njegovim rečima, u pljački zemlje i naroda u BiH učestvuju sve strukture postojećeg establišmenta - od parlamentarne, izvršne i sudske vlasti. Potpredsednik Srpske je rekao da je oblik vladavine u BiH neofeudalni, gde "politički bogovi-feudalci", pomoću represivnih aparata države, vladaju ekonomijom koja time postaje "neefikasna i pljačkaška".

Osvrnuvši se na Republiku Srpsku, Vlajki je naveo da je jedan od klasičnih vidova pljačkanja Srpske u privatizaciji bilo kupovanje državnog kapitala starom deviznom štednjom, kao i da je u RS stvorena i jedna nova vrsta devijanata - stečajna mafija.

Kako prenose banjalučke "Nezavisne novine", Vlajki je naveo da jedan stečajni upravnik vodi postupak u desetak preduzeća, da su troškovi naknada učesnicima znatni, a da najviše profitiraju upravo stečajni upravnici.

- Ovo stanje moralne bede u kojoj se nalazi naš politički sistem, gde se opozicija i pozicija svakodnevno međusobno optužuju za kojekakve kriminalne radnje, rezultat je patološkog, feudalnog, razbojničkog sistema sa primesom prvobitnog, divljeg kapitalizma - rekao je Vlajki.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tomo

    18. septembar 2013 | 17:55

    Eto, republika srpska je država snova . Stoko bezobrazna genocidna.

  • ниш

    18. septembar 2013 | 15:48

    kratko i tacno.

  • Bozidar

    18. septembar 2013 | 18:08

    Pogledajte sliku doticnog gospodina i procitajte naslov...hahahaha!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA