PETRUŠIĆ: Zabrana Prajda dokaz homofobije

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti smatra da odluka o zabrani održavanja Parade ponosa potvrđuje veliku netrpeljivost prema LGBT populaciji, posebno mladih

  • 30

Odluka o zabrani održavanja Parade ponosa u Beogradu pokazuje koliko se malo radilo na smanjenju homofobije i razvijanju tolerancije u društvu, poručila je danas poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić.

Petrušić je rekla da to potvrđuje alarmantna količina netrpeljivosti prema LGBT populaciji, posebno mladih.

Državni organi, kako tvrdi, zakazali su u onomo što je njihova osnovna dužnost - da manjinskoj zajednici osiguraju pravo garantovano i Ustavom Srbije i međunarodnim dokumentima, a to je pravo na mirno okupljanje.

Ona je navela i da sinoćna šetnja pripadnika LGBT populacije od Vlade Srbije do Doma Narodne skupštine predstavlja izraz protesta zbog nespremnosti državnih organa da se obezbedi održavanje Parade ponosa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draža Mihajlović

    28. septembar 2013 | 12:35

    Ko je ova? Šta ova priča? Netreba raditi na povećanju tolerancije nego na smanjenju tolerancije u društvu što se tiče ovoga. Porodicu i prave vrednosti treba afirmisati , a ne neprirodne stvari i pederluk. Treba zakon promeniti. Kao u Rusiji. I zašto 99% Srbije mora trpjeti ovakve glupača koje trabunjaju gluposti.

  • Zvoncica

    28. septembar 2013 | 12:46

    Jeste, homofobicni smo!!! Nek setaju po svom dvoristu!!!

  • ДејанНС

    28. septembar 2013 | 12:44

    То је уштеда!Да не би ломили и палили град и да не би било разбијених глава и сломљених ребара због шаке јада!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA