Vilander uporedio Đokovića i Federera: Evo šta je slavni teniser rekao o ovom rivalstvu

Mekinro smatra da od Švajcarca nemamo šta više da očekujemo

  • 5
Mats Vilander Foto: Marko Jovanović

Bivši višestruki Grend slem osvajač Mats Vilander komentarisao je dugo odsustvo Rodžera Federera zbog povrede, a onda je u duhu Vimbldonu uporedio performans Švajcarca i delo Novaka Đokovića na travnatoj podlozi.

Mats je počeo sa Novakom.

- Stvar je što Novak Đoković najbolje zna da se brani na travi i da nakon toga silovito uzvrati. Nije lako ići protiv inercije na toj podlozi - kazao je Vilander.

Zatim se osvrnuo na učinak i igru Federera na trećem Grend slemu u sezoni.

- Federer je bio dominantan na Vimbldonu, ali na totalno drugačiji način od Novaka. Novakov tenis nije specijalizovan za travu, makar ne na papiru. Mnogi igrači se dobro kreću na šljaci i na betonu, ali Đoković je jedini koji može to da čini i na travi. Neverovatno je elastičan, to mu omogućava dobar balans - naveo je Vilander, a na to se nadovezao i Džon Mekinro.

- Rodžer je živa legenda, svi znamo to. Uvek sam idealizovao igru Roda Lejvera, a Federer je neka unapređenja verzija. Karijera mu traje veoma dugo, imali smo prilike dosta puta da uživamo u njegovom tenisu. Ne možemo više ništa da očekujemo od njega, sada mora da radi ono što ga čini srećnim - zaključio je Mekinro.

Video: Novak trenira Stefana pred polufinale: Naslednik Đoković protiv sina teniske legende, Kirjos pored

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gm

    9. jul 2022 | 10:59

    Ne razumem zasto toliko favorizuju Federera, ok, dobar igrac, ali ni blizu ove dvojice. Pa Nole ga je pocistio 3, 4 puta u finalu Vimbldona. O cemu onda pricamo. Igrao je dok nije imao konkurenciju. Prosto!

  • Zoro osvetnik

    9. jul 2022 | 09:42

    E,neka je neko najzad javno rekao da je deda Rodžer za penzijuuu..Kraj,gotovo,nema više,ostaje samo Nole da uvećava rekorde i to muči dedu Rodžera,zbog toga nema snaaa 🤗🤭🤗🤭😂🤣

  • Zver

    10. jul 2022 | 04:27

    Vilander je ljiga. Bio i ostao. Moze sada da hvali Djokovica koliko hoće, iz svemira se vidi da ga ne voli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA