≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Svi Novakovi stanovi i jedna vila: U Njujorku mu je komšija Ronaldo, u Monaku Luis Hamilton (FOTO)

Vreme čitanja: oko 4 min.

Najbolji teniser sveta pametno ulaže u nekretnine, kojih ima nekoliko na različitim mestima sveta

  • 60
Novak, Ronaldo, Hamilton

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Mike Hewitt/ Mark Thompson/Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images/Profimedia

Najbolji teniser sveta i najveći sportista Srbije svih vremena, Novak Đoković, ponovo je zlatnim slovima ispisao istoriju "belog sporta", kada je na Vimbldonu osvojio svoj 16. Gren slem trofej, posle epske bitke u finalu sa Rodžerom Federerom.

Đokoviću je 5. trijumf u finalu Vimbldona doneo dodatnih 2.6 miliona evra, a nema sumnje da će Novak umeti kako da uloži taj novac, kao što je to činio i pre.

Naime, Novak svoj zarađeni novac, što od tenisa, što od sponzora, pametno ulaže u nekretnine na ekskluzivnim lokacijama.

Đoković preferira stanove sa fenomenalnim pogledom u elitnim delovima grada. Takve stanove ima u Monte Karlu, Njujorku, Majamiju i Beogradu.

Svi su u elitnom delu grada, na spratovima dovoljno visokim za fenomenalan pogled na more ili grad.

STAN U MONTE KARLU SA KRALJEVSKIM POGLEDOM

Novak Đoković kuća, Monte Karlo

Zgrada u Monte Karlu u kojoj živi Novak Đoković; Printskrin: earth.google.com

Đoković je još u ranoj fazi svoje karijere odlučio da se preseli u Monako i da tu počne da živi. Razlog su dobar kvalitet života koji nudi "Kneževina", sjajna klima, povoljna infrastruktura za treninge, kao i lokacija za putovanja širom sveta na turnire, ali i poreske olakšice koje nudi Monte Karlo, zbog čega mnogi milioneri širom sveta biraju baš ovaj grad za rezidenciju.

Novak Đoković, kuća, Monte Karlo

Pogled sa prozora Novakovog stana u Monte Karlu; Foto: Instagram.com/jelenadjokovicndf

Novak tokom cele godine putuje najviše vremena provodi u Monte Karlu u svom domu, koji se nalazi na jednoj od najprestižnijih lokacija, gde pored Đokovića žive i Luis Hamilton i Karolina Voznjacki, koji su mu komšije.

DVA STANA U NJUJORKU

Novak Đoković stan, Njujork

Zgrada na Menhetnu u Njujorku gde Novak Đoković ima dva stana; Foto: mansionglobal.com

List "Wall Street Journal", je 2017. godine objavio da je Novak Đoković kupio u Njujorku na Menhetnu dve stambene jedinice ukupne veličine 185 kvadrata, a procena je da je za to zadovoljstvo izdvojio 5,4 miliona dolara.

Novakov budući stan nalazi se u jednoj od dve kule i one su delo čuvenog arhitekte Renca Piana u čija se idejna rešenja naš teniser prosto zaljubio i njegov je veliki fan.

- Dopada mi se dizajn dve kule, a i lokacija je fantastična - rekao je srpski teniser nakon kupovine nekretnine u kojoj će na raspolaganju, pored svega ostalog, imati i bazen sa slanom vodom.

Inače, nešto pre Novaka, u blizini je stan kupio i Kristijano Ronaldo, tako da i u Njujorku Novak ima VIP komšiju.

MAJAMI

Novak Đoković, vila Majami

Novakov stan u Majamiju u elitnom naselju Ejti seven park; Foto: Profimedia/Target Press

Novak je u isto vreme kada je kupio stan u Njujorku, kupio i stan u Majamiju u elitnom naselju "Ejti seven park", takođe u zgradi koju je dizajnirao italijanski arhitekta Renco Piano.

Đoković je za ovo zadovoljstvo platio 6 miliona evra.

Ovo neverovatno zdanje nalazi se na obali Majami Biča. Savršeno je za porodični život. Ima tri spavaće sobe, tri kupatila... Prozori su od poda do plafona i Nole sa porodicom može da uživa u spektakularnom pogledu na Atlanski okean, zaliv, park i grad.

Novaku i njegovoj porodici su na raspolaganju dva privatna bazena, spa centar, sauna, fitnes centar, bar, a najbolji teniser sveta ima i ključ od ekskluzivnog privatnog parka.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Eighty Seven Park (@eightysevenpark) on

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Eighty Seven Park (@eightysevenpark) on

 

- Bio sam oduševljen neverovatnom uslugom, ekskluzivnim pristupom parku, panoramskim pogledom na kopno i more... Moja porodica imaće savršen život ovde. Oduševljen sam dizajnom ove zgrade. Njujork i Majami su česta mesta na mojoj listi putovanja i biće sjajno što ću od sada imati gde da budem i da se osećam kao kod kuće - rekao je Novak tom prilikom.

STAN U BEOGRADU U NASELJU WEST 65

Novak Đoković stan

Naselje West 65 u kojem Novak Đoković ima stan; Printskrin: Youtube/beoapartman

Novak ima svoj kutak i u Beogradu, gde je kupio stan u elitnom naselju West 65, gde takođe živi i drugi srpski teniser Filip Krajinović.

Pojedini mediji pisali su da je Novak penthaus od 250 kvadrata u ovom naselju platio 545.000 evra, kao i da ima 100 kvadrata terase sa bazenom i tri garažna mesta.

PORTO MONTENEGRO

Regent Porto Montenegro

Porto Montenegro, elitno naselje u Tivtu, gde je najveća marina luksuznih jahti na Jadranu; Foto: portomontenegro.com

Novak ima i stan u Elitnom naselju Porto Montenegro u Tivtu, koji mu služi za krstarenje po Jadranu. Prema pisanjima medija, stan vredi oko 2.2 miliona evra, a renoviran je nakon rođenja sina Stefana, kako bi i Novakov naslednik dobio svoj kutak.

VILA U SREMU NA OBALI PAVLOVAČKOG JEZERA

Novak Đoković vila, pavlovačko jezero

Vila koju porodica Đoković gradi kraj Pavlovačkog jezera u Sremu; Printskrin: Youtube/RTS Sajt - Zvanični kanal

Novak Đoković nije ljubitelj samo elitnih mesta, već voli da ima i kutak u Srbiji, pa tako gradi vilu u srcu Srema na obali Pavlovačkog jezera.

Kutak porodice Đoković ima 1.200 kvadrata i bazen. Zanimljivo je da su cene placeva u ovom mestu posle saznanja da Đoković tu gradi vilu, skočile nekoliko puta. Unazad 10 godina placevi su koštali 1.500 evra, a zatim je cena skočila vrtoglavo na 30.000 evra i munjevito su rasprodati.

VIDEO: Đoković je lord od Vimbldona, pogledajte šta je obeležilo njegov trijumf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zora

    17. jul 2019 | 18:54

    Em sto je ispunio svoje zelje iz mladosti da postane svetsko cudo u tenisu, zaradio je puno para i postao ponos Srbije.Kad bi ostali uradili polovinu od toga....Sve uspehe ovog sveta mu zelim.

  • zvezdas-rajvoSa

    17. jul 2019 | 18:00

    Jedini Srbin koji je posteno zaradio od svog reketa :)

  • Душан Краишник

    17. jul 2019 | 17:37

    Поштено зарадио уживај Брате

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA