Španski klubovi spremaju žestok udarac Ultrasima?

Mediji u Španiji histerišu posle ubistva navijača Deportiva i pozivaju klubove da naprave rez kao Barsa i Real

  • 0

Španski fudbalski klubovi treba da zatvore vrata ekstremnim navijačkim grupama, takozvanim "Ultrasima", kako bi se sprečile tragedije kakva je smrt navjača Deportiva koji je uoči meča sa Atletikom u nedelju pretučen na smrt u centru Madrida, zaključuju španski mediji.

Četrdesettrogodišnji navijač Deportiva Fransisko Havijer Romero Taboada izvučen je iz madridske reke Mansanares gde je gurnut pošto je u tuči sa navijačima Atletika zadobio teške povrede glave, a potom je pretrpeo i srčani udar i hipotermiju zbog dugog boravka u hladnoj vodi.

Lekari su u bolnici pokušali da ga reanimiraju, ali su u 14 časova samo mogli da konstatuju smrt.

Vodeći španski list "El Pais" indirektno za tragični događaj okrivljuje klubove koji tolerišu ekstremne navijače, inače povezane sa krajnjim desničarskim krilom.

- Fudbal je dugo okretao glavu na drugu stranu, a sada je suočen sa kancerom koji donese ekstremni navijači - napisao je Hose Samano u uvodniku madridskog lista.

On je naglasio da nasilje navijača "nema korene u fudbalu, ali upravo u njemu nalazi saveznike i podršku".

- Svi klubovi moraju da zatvore vrata ekstremistima, kao što su to učinili Barselona i madridski Real - zaključuje El Pais.

"Marka" podseća da ovo nije prvi smrtni slučaj povezan sa "ultrasima" Atletika.

Navijač Sosijedada je ubijen 1998. pošto su ga napali huligani ispred stadiona "Visente Kalderon", a član ekstremne grupe navijača Aletrika osuđen je na 17 godina zatvora.

Kolumnista "El munda deportiva" Manuel Habois opisao je odnose među klubovima i "ultrasima" kao odnos porodice i neposlušnog deteta.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA