ĐOKOVIĆU OTVOREN PUT DO TROFEJA? Protiv Rafe, Marija i Federera tek u finalu!

Drugi reket sveta na početku AO se sastaje sa Slovakom Lukašom Lackom, a zanimljivo u njegovom kosturu od boljih tenisera nalaze se samo Ferer i Berdih

  • 0

Sreća je pogledala Novaka Đokovića! Najbolji srpski teniser i drugi reket sveta lakše nego što se očekivalo prošao je na žrebu za Australijen Open s obzirom na to da se u prvom kolu sastaje sa Slovakom Lukašom Lackom dok će se sa Rafaelom Nadalom, Endijem Marijem, Huanom Martinom del Potrom i Rodžerom Federerom eventualno sastati tek u finalu.

Đoković, koji je zajedno sa Viktorijom Azarenkom prisustvovao na ceremoniji žreba, se do sada nikada nije sastajao sa Slovakom (90. igrač sveta), a u slučaju pobede čekaće ga bolji iz duela Leonardo Majer - Albert Montanjes.

Prvi ozbiljni protivnik trebalo bi da ga čeka u četvrtom kolu kada bi mogao da se susretne sa Ernestom Gulbisom. Potencijalni protivnik u četvrtfinalu mogao bi biti Vavrinka dok bi u polufinalu mogao da ukrsti koplja sa Fererom ili Berdihom.

Prvi reket sveta Rafael Nadal moraće dobro da se pomuči kako bi stigao do završnice AO s obzirom na to da ga već u prvom kolu čeka težak duel sa nepredvidivim Bernardom Tomićem, čiji je otac dobio dozvolu da gleda mečeve sina iako je suspendovan. U slučaju prolaza Španca u nastavku očekuju najverovatnije Monfils, Sepi ili Nišikori, Hjuit dok bi u četvrtfinalu mogao da se sastane sa Del Potrom koji u prvom kolu čeka kvalifikanta.

- Ovo je najteža prva runda, nema lakih mečeva. Bernard igra dobro u Australiji. Ali nema dobrog i lošeg žreba, sve se na kraju svede na rad do sledećeg dana, i nadate se da će trajati dve nedelje - prokomentarisao je Boris Beker situaciju u kojoj se nalazi Rafa.

Endi Marej će u prvom kolu igrati protiv Go Soede dok Rodžera Federera čeka domaći igrač Džejms Dakvort. Od srpskih tenisera na AO bi mogli da se nađu još i Bozoljac i Lajović koji igraju kvalifikacije.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA