Saslušavanje mogućeg učesnika ubistva Milana Pantića!

- Osoba koja će biti saslušana u vezi sa ubistvom novinara osuđena je na 35 godina zatvora zbog zločina u Srebrenici - rekao je Veran Matić i dodao da se u jednoj od evropskih zemalja nalazi još jedna osoba za koju postoje informacije da je umešana u ubistvo

  • 1

Mogući učesnik u ubistvu novinara Milana Pantića danas će biti saslušan u Sarajevu, rekao je predsednik Komisije za istraživanje ubistva novinara Veran Matić.

Ta osoba u Bosni i Hercegovini osuđena je na 35 godina zatvora zbog zločina u Srebrenici, rekao je Matić i dodao da se u jednoj od evropskih zemalja nalazi još jedna osoba za koju postoje informacije da je umešana u ubistvo.

Te osobe imaju promenjeni identitet, kazao je Matić.

On je na skupu "Ko, šta, gde, kada, kako - Nekažnjivost zločina nad novinarima", rekao da od ubistva Milana Pantića 2001. godine do danas na slučaju radilo sedam radnih grupa u MUP-u, navodeći da je i laiku jasno da je na taj način nemoguće otkriti ubice i nalogodavce.

Govoreći o slučaju Slavka Ćuruvije, Matić je rekao da Tužilaštvo iz različitih razloga do sad nije imalo dovoljno dokaza da pokrene postupak, ali da su se krajem godine pojavili dokazi koji su to omogućili i koji bi mogli da dovedu do veoma kredibilne optužnice.

- Za sad je jedan svedok odlučio da govori, a mislim da će ih biti i još - rekao je Matić.

On je naveo i da je potrebno uraditi super-veštačenje u slučaju ubijene novinarke Dade Vujasinović i da se Komisija odlučila da to uradi nezavisna kredibilna svetska institucija, navodeći da su veštaci iz Visbadena odbili da to urade, nakon čega je institut iz Haga prihvatio.

Matić je rekao da je, pored ubistva Ćuruvije, Dade Vujasinović i Milana Pantića, od 1991. godine ubijeno još 36 novinara iz Srbije, među kojima je 16 medijskih radnika RTS koji su ubijeni za vreme bombardovanja i novinari koji su nastradali za vreme rata u BiH i Hrvatskoj.

Nijedno od tih ubistava nije razjašnjeno.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA