ALBANCI U CRNOJ GORI: Mi smo stvorili ovu državu!

Albanci kažu da je današnji skup uvod u demonstracije 8. aprila u Vašingtonu, kada će istu poruku dijaspora preneti premijeru Crne Gore Milu Đukanoviću, koji putuje u posetu SAD

Nekoliko stotina Albanaca protestovalo je u Tuzima kod Podgorice, odakle su zatražili da ovo mesto dobije status opštine i poručili da neće učestvovati na lokalnim izborima 25. maja.

Albanci kažu da je današnji skup uvod u demonstracije u utorak, 8. aprila, u Vašingtonu, kada će, kako su najavili, istu poruku dijaspora preneti premijeru Crne Gore Milu Đukanoviću, koji sutra putuje u posetu SAD.

Demokratski forum za integracije i Demokratski savez organizovali su protest u Tuzima sa kojeg je poručeno da su nezadovoljni politikom vlasti koja, kako tvrde, diskriminiše Albance u Crnoj Gori.

- Tražimo pravo na lokalnu samoupravu i nećemo odustati od svojih zahteva - rekao je Besnik Đonaj iz Demokratskog foruma za integracije.

Na protestu u Tuzima viorile su se zastave Albanije, samoproglašenog Kosova i SAD, dok crnogorske nije bilo, a organizatori tvrde da je to opravdano.

- Mi smo puno učinili za ovu državu, a ona je stvorila takvo društvo u kojem su Albanci najnepoželjniji. Krajnje je vreme da država počne da pokazuje poštovanje prema nama - istakao je Đonaj i poručio da će bojkotovati lokalne izbore koji će biti održani 25. maja.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA