• 14

BAKA SA DRVETA: Sama sam sišla sa stabla, pa me je Stefan odneo na sigurno (FOTO) (VIDEO)

U najtežim trenucima, priča jedne bake uspela je da izmami osmeh velikog broja ljudi. Iako joj je poplava uništila skoro sve što ima, ona pokazuje neverovatan optimizam. Pročitajte i zašto

  • 14

Čuli ste za baku heroja Slavnu Lazić (80) iz Velikog Polja kod Obrenovca, koja je bežeći od vodene stihije koja je pogodila Srbiju popela se na Jasen gde je provela dva dana, kako bi spasila sebi život. Telegraf.rs vam donosi priču ovoj starici, bolesnoj, ali vedroj, hrabroj, koja i pored svih problema koje su je našli ne klone duhom!

Baka Slavnu smo našli u "Kombank Areni", gde je smeštena i beba heroj četvoromesečna Slavica, kako sedi i pomno prati vesti i, kako za Telegraf.rs kaže "jedva čeka da se vrati svojoj kući".

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

- Ja se vraćam kući, moj unuk dolazi po mene i ja odoh, niko ne može da me zaustavi ili zabrni. Na moju odgovornost. Idem da sredim moj dom, koji sam godinama sticala, da spasem što se spasiti može, a ne da me pljačkaju - odmah je počela priču ova hrabra starica.

Zar vas neko pljačka? Pitali smo, pomalo zatečeni ovom informacijom.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

- Kako ne, dete moje. Rekao mi moj unuk da je juče zatekao neke momke kako iz kuće iznose nameštaj, pšenicu i svašta. Još su ga i napali, jedva je živu glavu izvukao - kaže ona.

Da li je unuk prijavio taj slučaj policiji?

- Prijavio je nego šta, ali oni ljudi imaju prečeg posla, ne mogu na sto strana da stignu, valja spasavati ljudske živote - kaže Slavna.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Ova baka je omiljen stanovnik beogradske Kombank Arene, jednostavno pored nje ne možete da budete da se i pored sve muke ne nasmejete, jer je puna života, duha, a ume u tom razgovoru i da opsuje, ali se odmah brzo izvini.

- Mene je poplava zatekla u štali, voda je odjednom nagrnula i dok si rekao keks, eto je, dubine, do pojasa, ja nisam htela nikuda iz svoje kuće i dvorišta da bežim, a kada sam videla da mi je kuća već puna vode otrčala sam do senika, popela se na krov, skinula četiri crepa i popela se na stari Jasen. Kad sam se ja njega dohvatila, odmah me je sve prošlo. Ničeg se više nisam bojala iako je voda bila visoka - počinje priču baka heroj.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Da li Vas je bio strah i kakve su noći bile, kakve ste zvuke čuli?

- Ničeg se nisam bojala, šta ima da se bojim, kada sam na svome. Noći su bile teške, čuo se samo huk vode i one bujice, a u vodi su se mogle videti stvari kako plivaju ali i svinje, krave, živina, muka da te uhvati. Ćuti - priseća se scena Slavna.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Ona priča da ju je spasio "čokanj" vode koji od operacije koju je imala uvek nosi sa sobom, jer kako kaže često joj usta ostanu suva.

- Da mi nije bilo tog čokanja, odakle sam dva dana bukvalno samo liznula kap po kap vode, ne znam šta bih od mene ostalo. On me je spasio. Posle dva dana, kad je voda splasla i kada me je više mrzelo da ćutim na drvetu, sišla sam, e tad su me uočili i spasioci i ovo divno dete - policajac Stefan Jaćović - priča baka Slavna pokazujući sliku ovog hrabrog pripadnika policije iz Novog Pazara.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

- On me je tri puta zvao da idem sa njim, "aman, neću" prvo sam pričala, ali posle me je ubedio i zahvalna sam mu do Boga, takav čovek jednom se rađa. primio me je u svoj kamion, dao flašu kisele vode i rekao čuvaj to bako nek ti se nađe i sad je ta flaša pored mene. Nikome je ne dam - kaže ona.

Kada smo pomenuli baka Slavni da je svi doživljavaju kao heroja i da će je možda predsednik Srbije odlikovati, ova skromna starica kaže:

Foto: Marko Todorovic

Foto: Marko Todorovic

- Šta će mi to. Ne treba meni ništa. Samo hoću mojoj kući što pre. To mi je jedina želja.

Pogledajte deo priče sa baka Slavnom koji ovde niste mogli da pročitate, oduševila nas je, a verujemo da će i vas:

Dešavanja uživo u poplavljenim područjima možete pratiti OVDE.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

(D. Z.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima