SPC: Ignorišite Prajd u Podgorici!

- Pozivam sve pravoslavne vernike da ignorišu taj događaj 2. novembra i da ostanu u kućama. Pozivam sve ljude dobre volje koji hoće da čuju reč crkve jer očevidno je da se određena grupacija hrani nasiljem i da ona izaziva nasilje. Dakle, nikakav nered i nikakvo nasilje, niti pozivamo niti organizujemo - kazao je protojerej SPC u crnoj Gori Velibor Džomić

  • 6

Protojerej SPC u crnoj Gori Velibor Džomić pozvao je vernike da se uzdrže nasilja u nedelju tokom LGBT povorke ulicama Podgorice.

"Pozivam sve pravoslavne vernike da ignorišu taj događaj 2. novembra i da ostanu u kućama. Pozivam sve ljude dobre volje koji hoće da čuju reč crkve jer očevidno je da se određena grupacija hrani nasiljem i da ona izaziva nasilje. Dakle, nikakav nered i nikakvo nasilje, niti pozivamo niti organizujemo", kazao je Džomić u emisiji podgoričke televizije "Vijesti" o nedeljnoj LGBT povorci.

Mitropolit SPC Amfilohije je, medjutim, prošle subote, 25. oktobra, rekao da "mrzi" homoseksualce, a povorku nazvao "paradom smrti i uništenja". Povorku LGBT osoba koja će se u nedelju održati u Podgorici, policija je označila kao "visoko rizičan" dogadjaj i najavila prisustvo velikog broja policajaca.

To će biti treća takva povorka u Crnoj Gori za 16 meseci. Tokom prošlogodišnje povorke u Podgorici je povredjeno 20 pollicajaca koji su sprečili, uglavnom dvadesetogodišnjake, da se približe učesnicima parade.

Učesnici povorke proći će duž par stotina metara gradskog bulevara u strogom centru grada hde su sedišta Skupštine, Predsedništva, ministarstva.

Ovogodišnja parola parade je "Tradicionalno ponosni", a znak povorke je Crnogorka s brkovima. Podršku LGBT osobama svojim prisustvom su najavili šef Delegacije EU u Podgorici Mitja Drobnič, crnogorski ombudsman Šućko Baković, i ministar ljudskih i manjinskih prava Suad Numanović.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dr dabic

    1. novembar 2014 | 06:55

    Tog dana podgoricani krenite pod ostrog svetom vasiliji istinski vrjednostima i pomolite se za bezboznike ne znaju sta čine

  • andrea demonia

    1. novembar 2014 | 00:01

    ignorisacu sta ja ocu nece mi SPC koja je leglo homoseksualaca i pedofila odredjivati sta da radim a svoje podlace stite kao sto su Kacavendu stitili

  • Kalimero

    1. novembar 2014 | 02:05

    Dvostruki moral!Čuj..oni će nešto da kažu po tom pitanju!?Bolje bi im bilo da gledaju svoja posla!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA