KENEDI: Nordijska rasa je superiorna, Hitler je bio u pravu

Endrju Nagorski, bivši novinar "Njuzvika", u svojoj novoj knjizi tvrdi da je nekadašnji američki predsednik bio fasciniran Adolfom Hitlerom tokom svog studentskog putovanja po Nemačkoj

  • 1

Nekadašnji američki predsednik Džon F. Kenedi bio je fasciniran predratnom Nemačkom, a posebno idejama Adolfa Hitlera!

Tokom svog boravka u Nemačkoj, Kenedi je čak vodio i dnevnik, a najzanimljivije beleške i stavove o Hitleru i nacističkim idejama objavio je u svojoj novoj knjizi i Endrju Nagorski, bivši ugledni novinar "Njuzvika".

- Oni jasno pokazuju da su nordijske rase definitivno superiorne nad latinskima - piše budući američki predsednik, očigledno još pod snažnim uticajem svog oca Džozefa, koji je gajio notorno pronacističke stavove.

Kenedi je, kao i mnogi drugi Amerikanci u to vreme, bio jedan od onih koji su tumarali predratnom Nemačkom. Baš kao što imućniji Amerikanci to rade danas, posle svoje brucoške godine na Harvardu, on se uputio na putovanje Evropom sa prijateljem i cimerom Kirkom Lemojneom Bilingsom. U Nemačkoj im se na pet dana pridružila mlada Nemica, za koju Kenedi tvrdi da je bila "jedan vrlo zabavan paket".

Amerikanci su, kako piše Nagorski, dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka rado putovali u Nemačku, posebno u Berlin, koji je u to vreme bio kulturna prestonica Evrope, grad koji je proživljavao eksploziju kreativnosti na svim poljima. U takvoj atmosferi kočnice su popustile, noćni život Berlina bio je legendaran, a seks neobuzdan i čest. Upravo je taj uzbudljivi kreativni haos delovao kao magnet za Amerikance, kako one nepoznate tako i na tadašnje zvezde.

- Postojali su oni koji su jasno videli šta se sprema i oni koji su bili slepi do poslednjeg trenutka - piše Endrju Nagorski, inače direktor za društvene poslove na Institutu "Ist Vest".

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji list)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DG_DD

    25. mart 2012 | 15:46

    KENEDI: Nordijska rasa je superiorna, Hitler je bio u pravu | Telegraf - Najnovije vesti http://t.co/ci4bs1D2 via @TelegrafRs

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA