PIJANI ĐILKOŠ ZGAZIO MI JE SESTRU MEZIMICU: Ispovest brata nastradale srpske atletičarke (FOTO)

- Te večeri je izašla da prošeta s verenikom, a život joj je oduzeo bahati vozač koji je deset minuta pre toga sedeo ispred prodavnice i pio - kaže Vladimir Lekin, brat Jovane (25) koja je preminula nakon što je u petak u Srpskoj Crnji udario pijani vozač

  • 3

U petak je Tomislav Petrović (48) zvani Vinetu iz Srpske Crnje, bukvalno pokosio Jovanu Lekin (25) koja je zbog udara preminula na licu mesta. On je tom prilikom vozio bez dozvole, u alkoholisanom stanju i izmereno mu je 1,7 promila alkohola u krvi, neregistrovani automobil.

DEVOJKA MRTVA NA LICU MESTA: Automobilom pokosio dvoje pešaka, vozač uhapšen!

- U ponedeljaka, na dan njene sahrane, trebalo je da polaže završni ispit na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Sada, umesto da se radujemo njenoj diplomi i venčanju s verenikom Miloradom Šuputom, kojeg je bahati seoski đilkoš udario zajedno s njom, ostaje nam da se molimo za njenu dušu i njegov oporavak, za čiji život se bore lekari u Urgentnom centru u Novom Sadu - rekao je njen brat Vladimir za Blic.

MOŽDA SAM UDARIO PSETO: Skandalozna odbrana pijanog vozača koji je zgazio srpsku atletičarku

Jovanin brat je stigao iz Toronta gde živi sa suprugom i radi u jednoj informatičkoj kući, kako bi se oprostio od sestre i da bude uz svoje neutešne roditelje Slobodanku i Slobodana.

Foto: Ilustracija / Telegraf Foto: Ilustracija / Telegraf

- Umesto svadbeno veselje koje je planirala da napravi kada diplomira, sestru mezimicu sam sahranio. Svakodnevno smo se čuli preko Skajpa i Fejsbuka, a početkom prošle godine bila je kod nas u Kanadi. Znao sam u potaji da joj je velika želja bila da poseti Kubu, pa joj je turistički aranžman za odlazak u tu državu koji sam joj priredio bio velika radost - objasnio je on.

Osim atletike kojom se aktivno bavila s verenikom koji je ujedno i profesor fizičkog, pisala je pesme i radovala se životu. Ona i Milorad (34) razmišljali su da se odsele u Kanadu, a Vladimir im je pripremao garantna pisma i papire za zaposlenje.

- Te večeri Jovana je nakon nekoliko dana ležanja u postelji zbog prehlade izašla iz kuće da se prošeta sa verenikom. Život joj je prekinuo čovek koji je desetak minuta pre nego što ih je pokosio pio ispred seoske prodavnice - kaže Vladimir.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Osumnjičeni Petrović, vozeći brzinom većom od 120 kilometara na sat, udario je Jovanu i Milorada, ona je odbačena više od 20 metara, dok je Milorad ostao zaglavljen na vetrobranskom staklu. Jovana je preminula na licu mesta, dok je njen verenik prebačen u kikindsku bolnicu, a zatim i u Novi Sad.

- Od jačine udarca povređena mu je glava, slomljena noga, nekoliko rebara, a hirurški mu je odstranjena povređena slezina - rekao je Vladimir.

Milorad je životno ugrožen, a zbog povrede glave i hematoma i dalje je u nesvesnom stanju, rekla je Dušana Vučinić, portparolka KC Vojvodina.

Foto-ilustracija: Milena Đorđević Foto-ilustracija: Milena Đorđević

Inače, Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu je Tomislavu Petroviću odredilo zadržavanje od 30 dana. Međutim, on je na saslušanju rekao da se ne zna da je udario nekoga, iako je mladić ostao zaglavljen u šoferšajbni njegovog automobila.

Ne sećam se da sam ikoga udario, a kamoli ubio. Nikoga nije bilo ispred mene. Možda sam neko kuče udario, a ne dvoje ljudi, kako kažete. Pa valjda bih osetio – rekao je on koji je odranije poznat policiji jer se bavio švercom, krijumčarenjen i preprodajom automobila, tehničke robe i tekstila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa M.

    21. januar 2015 | 13:58

    I neka mi neko objasni kako smanjivanje granice za kolicinu alkohola u krvi sa 0.5 na 0.3 pa na 0.2 utice na bezbednost saobracaja, kad pijana "stoka" (izvinjavam se zivotinjama) vozi i ubija sa 1.7!?! Saucesce porodici!

  • Alkohol!

    21. januar 2015 | 16:17

    Imam 19 godina, nisam cvećka, volim da pijem alkohol , ali mozda neko i vidi ovaj komentar. Molim vas ljudi, nemojte da vozite u alkoholisanom stanju, ako je i nuzda, vozi 10 na sat da bar imalo kontrole imas , jer ne upravlja auto tobom , vec ti autom, sta ce jadna porodica bez ovakve lepotice, jos bi fin zivot imala! Jao

  • Marinko

    22. januar 2015 | 16:31

    Treba postirati kazete mere i suit za ubistvo sa predumisljajem na taj nacin sigurno ce se smanjiti broj takvih ubistava ovako ubiju nekoga idleze 5 do 6 godina i ponovo su na ulici pijani za volanom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA