O OVOME SE NE PRIČA: Komunalni policajci zarađuju više od obične policije!

Ne samo da ovaj organ vlasti, na veliko nezadovoljstvo naroda, postoji, već njegovi pripadnici imaju i veće plate od pravih policajaca, i to do 30 odsto!

  • 91
Komunalna policija, policija, komunalni policajci Foto: Čitalac Telegrafa, Milena Đorđević

Komunalna policija, koja se iz milošte naziva i "mlađom sestrom policije", osim brojnošću i nemilosrdnošću pojedinih u njenim redovima, može se pohvaliti i većim platama od onih koje ima redovna policija.

Za razliku od čuvara reda i mira, čije su plate oko 43 000, oni koji (bi trebalo da) budu desna ruka različitih gradskih inspekcija za svoj posao dobijaju naknadu od 56 000.

PRIVOĐENA DEVOJKA TUŽI KOMUNALNU POLICIJU: Preživela sam torturu (VIDEO)

Na sajtu sindikata policije i policijskih pripadnika, njihov predsednik Blažo Marković objavio je pismo u kom se simbolično pita "ko kosi, a ko vodu nosi".

BAHATI KOMUNALNI POLICAJAC: Pi*da vam materina, tek će da vam pukne film (FOTO)

Aludirajući u naslovu saoštenja na važnost nadležnosti komunalne policije ili ne, tek, Marković navodi da "pripadnike MUP-a, a posebno njegov uniformisani sastav, najviše vređa apsurd da su plate komunalnih policajaca veće od plata pripadnika MUP-a, iako se oni ne upuštaju u rizične intervencije, ne hapse naoružane kriminalce već privode devojke sa lisicama na rukama koje se švercuju po prevozu".

Foto: Čitalac Telegrafa, flickr/Sigfrid Lundberg Foto: Čitalac Telegrafa, flickr/Sigfrid Lundberg

PROTESTI GRAĐANA U CENTRU BGD: Traže ukidanje komunalne policije i Bus plusa (FOTO)

Osim neopravdanosti većih plata za one koji se ne bore protiv kriminalaca, dilera i silovatelja, već nepropisno parkiranih vozila, grafita, smeća i švercera, ali onih u GSP-u, Marković ističe i da se sa velikim platama ne iscrpljuje spisak privilegija koje imaju komunalni policajci.

ŠTA ĆE REĆI NAVIJAČI: Komunalna policija će hapsiti one koji budu crtali grafite

- Predviđeno je zapošljavanje 800 novih „komunalaca“ samo u Beogradu, dok su u isto vreme redovi beogradske policije godinama 30-40 odsto nepopunjeni, jer večito nema para za prijem novih policajaca. Slično je i sa opremanjem komunalne policije - novim uniformama, službenim vozilima itd. - ističe Marković.

STIŽE POJAČANJE: Siniša Mali najavio još 800 kmunalnih policajaca na ulicama Beograda

(J.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ₩₩₩

    7. februar 2015 | 11:12

    E sad zamislite da 1 ucitelj zaradjuje 36000 din??! Ovde samo stranacki batinasi mogu da zive normalno? Sramota.Ne kapiram uopste sta ce nam ta komunalna?

  • kalimero2

    7. februar 2015 | 11:07

    Bravo za Vladu, ministre, drzavu, za komunalnu policiju imate para za plate od 56000 dinara, verovatno svi sa fakultetima, dok za prosvetare nemate novaca.

  • Nikola

    7. februar 2015 | 11:09

    BRAVO!!!! VELIKO VAM HVALA STO STE OBJAVILI OVAJ TEKST!!! SVAKA REC JE ISTINITA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA