ŠARIĆ: Miša Banana je pošten čovek, sude mu samo zbog Dačića!

Narko-bos, koji je danas iznosio odbranu pred Specijalnim sudom, otkrio je da su o njegovoj predaji izmišljene bajke i da ona uopšte nije bila takva kakvom su je predstavljali

  • 3

Osumnjičeni narko bos Darko Šarić danas je pred sudskim većem negirao da je planirao da iz Južne Amerike u Evropu unese skoro šest tona kokaina, usput otkrivajući još neke stvari koje se do sad nisu mogle čuti u javnosti.

ŠARIĆ: Da nisu drogu oteli pirati Kariba sa Džoni Depom?

- Povodom moje predaje se prave fantastične priče, a ja sam pregovarao samo sa advokatom Baćevićem. Ipak su se razne priče pojavljivale i trgovalo se mojom glavom - napomenuo je osumnjičeni narko bos, dodajući da je tužilaštvo svedoku saradniku Joksoviću vratilo ukradene mašine, a on (Šarić) proglašen teroristom.

Šarić "pao" u Venecueli, imao nekoliko plastičnih operacija?

Šarić je sudskom veću ispričao kako je devedesetih godina držao poker-aparate i da je nakon toga, "kao i svi", kako je rekao, ušao u posao sa naftom i cigaretama, ali da je sve to bilo legalno.

- Registrovao sam svoja preduzeća, ali se ne sećam kako se to za poker zvalo, prošlo je 20 godina.. Živeo sam u Holandiji, Italiji, Francuskoj... Bavio sam se i tekstilom, ali najviše prihoda sam imao od poker aparata. U Srbiju sam se doselio 2000. godine. Moja bivša supruga Nataša je radila u pekari koju smo otvorili. Ja sam pokušao da uradim posao s Laškim pivom, ali to je propalo. Ne sećam se ni kako mi se ta firma zvala. S Joksovićem sam, takođe, tada otvorio još jednu pekaru, ali je to propalo.  2008. sam ušao u posao sa Štampom.  Moj novac je čist. Sedam miliona koje pominjete su od Štampe. To je Fric podigao u Hipo banci. Sve je čisto, a vi obavite istragu - ispričao je okrivljeni.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kako je ispričao, Šarić je od 2007. do 2009.  često menjao brojeve telefona i da je najviše problema imao nakon prodaje Štampe.

- Ko ne menja brojeve? Kupiš na trafici karticu... Imao sam sumnju da me prisluškuju. Ko u Srbiji ne priča da ga prisluškuju? Fric mi pričao da je bio sastanak Nacionalnog saveta za bezbednost i da hapse Šarića. Ja sam se tome smejao. Nebojši (okrivljenom Jestroviću) Mišković je nudio 44 miliona evra da država kupi Štampu. Da ne pričam dalje, zvučaće kao teorija zavere... Kad je Željko uhapšen više mi nije palo na pamet da dođem u Srbiji. U medijima je objavljena moja slika sa jezikom, sećate se? Nisam bio lud da dolazim, a hteli da me spale kao vešticu - prisećao se Šarić.

Za suđenje njegovom bratu, on je takođe rekao da je nepravedno i montirano, kao i mu se sudi iz političkih razloga.

- Moj brat se bavi fudbalom. Tu su velike pare. To je rupa bez dna. On je pravosnažno oslobođen za kokain, a iz političkih razloga mu se u Crnoj Gori sudi za pranje novca, samo da bi se vlast dodvorila opoziciji.  A svi dokazi koje imaju protiv njega su stigli iz Srbije. Smešno je i to za šta optužuju Mišu Radulovića. Ponavljam, sve je to zbog Dačića. Miša je biznsmen, pošten čovek... Da mu neko spomene kokain, on bi pobegao do Somalije. Šta reći na ovo za šta ga optužujete... Oslovaljvao sam ga samo sa "Miša", ovo "Banana" i "Amerika" su mu neki dali u medijima. Preko advokata sam mu poručio da dođe da se preda, ali njemu ne pada na pamet - otkrio je Šarić.

ADVOKAT: Samo od Šarića zavisi hoće li pomenuti političare

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Je

    25. februar 2015 | 15:13

    I samo ime govori da nije kriv!!!!!sportista i vegetarijanac

  • Pljevljaci

    25. februar 2015 | 15:24

    Pustite vi našeg brata. A ko te nagovori da ulaže tamo. Ti si naš.

  • sasa

    26. februar 2015 | 01:06

    Ma Misa je zvao dacica kada je palo 2 tone kokaina? Tako je barem pisalo u medijima i da postoji transkript tog razgovora. Najsmesnije mi je danas citam Lazarevic u Grckoj primio ministrs odbrane!? Ej On je Ambasdor Srbije!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA