Časna sestra zabila iglu u dlan dečaku i poručila mu: Ovako ja patio i Isus!

Sestra Ludovita iz Slovačke uzela je iglu iz svoje torbe i zarila je u dečakovu ruku ispred užasnutih đaka, govoreći mu da patiti kao Hrist ako se bude loše ponašao

  • 7

Časna sestra Ludovita naprasno je prekinula čas veronauke u mestu Kisucke Nove Mesto u severnoj Slovačkoj, pa je učeniku Adamu Celki (7) rekla da ustane i dođe da stane ispred celog razreda.

Ludovita je nakon toga uzela iglu iz svoje torbe i zarila je u dečakovu ruku ispred užasnutih đaka, govoreći mu da je Isus na ovaj način patio i da će i on isto tako patiti ako se bude loše ponašao.

- Kada je Adam stigao kući s ranom na nadlaktici i kada sam ga pitala šta se dogodilo on mi je rekao da mu je to časna sestra učinila. Bila sam potpuno šokirana. Mislim, je li ona uopšte razmislila o svom postupku? S obzirom na to da je Uskrs bio blizu, uplašila sam se šta bi mogla da uradi sledeće - možda razapeti jednog učenika i zabiti mu eksere u ruke? - izjavila je majka dečaka, Helena.

Portparol škole izjavio je: "Snažno osuđujemo ovakav način podučavanja. U razgovoru sa sestrom ona mi je rekla da je razred učio o Isusu Hristu i grehovima. Dodala je da su deca pozvana da po vlastitoj želji iskuse blagu bol kako bi mogla shvatiti temu. Rekla je da je pozvala učenike da se sami ubodu ako žele, ali da nisu bili prisiljeni. Prema njenim rečima, ona nije ubola dečaka, već da je on to sam učinio. Bilo kako bilo, to je neprimereno ponašanje i kao takvo neće biti tolerisano u ovoj školi".

Časna sestra je izbačena iz škole, a mesni sveštenik, Piter Holbika rekao je da će lično sa njom rešiti sporni problem.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zbunjeni

    5. april 2015 | 17:24

    Pa casna sestra zabada igle sedmogodisnjaku i ukazuje dijeci "ako ne budu slusali da ce patiti ovako kao Isus". Da je to rekao neko od nas citalaca, citava horda mantijasa bi ga napala i tuzila zbog vrijedjanja vjere, simbola vjere i sikaniranja dijece na vjeronauku. Boze dragi spasi nas od ovakvih samozvanih predstavnika vjere i Boga.

  • M

    5. april 2015 | 16:34

    Ko veruje u svasta bez razloga, sposoban je da ucini svasta bez razloga.

  • Kiza

    5. april 2015 | 16:30

    A kad počnu za pirsingom onda je sve u redu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA