I CRNOGORCI PODIGLI BUDNOST: Kumanovo nas je podsetilo na neke minule sukobe!

- Situacija u Makedoniji može da nas podseti na neke događaje iz poslednje decenije 20. veka, kada je dolazilo do žrtava u sličnim sukobima, a to je nešto što ne želimo da se, ni na koji način, vrati - rekao je crnogorski ministar spoljnih poslova Igor Lukšić

  • 45

Crna Gora je podigla budnost svih službi na viši nivo i pojačala komunikaciju sa kolegama u regionu, izjavio je danas crnogorski ministar Igor Lukšić.

INVAZIJA TERORISTA NA MAKEDONIJU: Najpotresnije fotke novog rata na Balkanu (FOTO)

On je rekao da je pojačana komunikacija sa kolegama u regionu, kako u liniji spoljne politike, tako i resorno, javila je Radio Televizija Crne Gore.

Lukšić je na konferenciji za novinare sa šefom letonske diplomatije Edgarsom Linkevičsom rekao da je već u subotu, posle saznanja da je počela akcija bezbednosnih snaga Makedonije, razgovarao sa svojim makedonskim kolegom Poposkim, a imao je i komunikaciju sa kolegama iz Vlade koji su u kontatku sa ministrima država regiona.

- Ono što je veoma važno, jeste da smo svi izuzetno zabrinuti zbog situacije u Makedoniji, zbog žrtava. Nažalost, ovo može da nas podseti na neke događaje iz poslednje decenije 20. veka, kada je dolazilo do žrtava u sličnim sukobima. Ovo je, zaista, nešto što ne želimo da se, ni na koji način, vrati - kazao je šef crnogorske diplomatije.

Foto: Tanjug/AP/Marko Drobnjaković Foto: Tanjug/AP/Marko Drobnjaković

Lukšić je ocenio da su aktivnosti koje je preduzela Vlada Makedonije na suzbijanju terorizma doprinos i istovremeno svedočenje da pitanje sigurnosti i bezbednosti nikada ne možemo uzeti zdravo za gotovo, pogotovo kada je terorizam u pitanju.

CRNA GORA IZABRALA NATO: Da li su zbog toga pogazili dobre odnose sa Rusijom?

- Iz tog razloga je veoma važno da pojačamo saradnju u regionu koja je dobila nove forme, imajući u vidu izazove sa kojima se suočavamo, pre svega u regionu, ali i na Bliskom istoku - kazao je on.

Povodom tragičnih dešavanja u Makedoniji, ministarstvo spoljnih poslova i evropskih integracija Crne Gore izrazilo je najdublje žaljenje.

Foto: Tanjug/AP/Marko Drobnjaković Foto: Tanjug/AP/Marko Drobnjaković

Ubistvo osam policajaca i ranjavanje građana u Kumanovu najoštrije osuđujemo i smatramo napadom na mir, stabilnost i bezbednost Republike Makedonije, njen ustavni poredak i suživot naroda u Makedoniji“, kazao je on.

Ministarstvo izražava nadu da će istraga što skorije dati odgovore na pitanja o napadima, motivima i izvršiocima, čime će se doprineti bezbednom funkcionisanju makedonskih demokratskih institucija, kao i miru, stabilnosti i evropskoj budućnosti našeg zajedničkog regiona, prenela je RTCG.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOZA ZEMUNAC

    12. maj 2015 | 08:02

    KAKVA BUDNOST?TO SU VAŠI PRIJATELJI.PRIZNALI STE IH.

  • Srbin

    12. maj 2015 | 09:32

    Nemate vi sta da se plasite, vi i Siptari ste braca. Nece svoj na svoga.

  • Сима

    12. maj 2015 | 08:42

    Рече Лукшић и оде на предавање Хашима Тачија.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA