ON JE U BEOGRADU IZGUBIO KOFER SA 400.000 EVRA! Saznajte sve o misterioznom čoveku

Kada su carnici otkrili pozamašnu svotu novca u koferu Slovenca koji ima australijsko državljanstvo, D. Ž. je rekao da je pare dobio pre 10-12 godina na lutriji i da ima papire o njegovom poreklu, ali ne i kod sebe

  • 9

U koferu čiji gubitak je prijavio vlasnik Ž. D. na Aerodromu "Nikola Tesla", carinici su juče pronašli 400.000 evra. Slovenac, koji ima australijsko državljanstvo, u Beograd je doputovao iz Barselone preko Atine, a uputio se dalje za Australiju.

Izgubljena torba sa 400.000 evra u Beogradu!

Ova njegova avantura o proputovanju kroz Evropu je veoma čudna zar ne?

Kada su otkrili novac, Slovenac je rekao da je te pare dobio pre 10-12 godina na lutriji, a na pitanje carinika zašto nije prijavio da prenosi toliku svotu sa sobom, Ž. D. je rekao da se zbunio i uplašio da mu prtljag neće biti pronađen. Nakon hapšenja je tvrdio da ima papire i dokumentaciju o poreklu novca, ali da ih nije poneo, pa ne može da ih pokaže istražnim organima, piše Politika.

Ovom čoveku su carinici zaplenili novac, a natrag je dobio 10.000 evra, koliko je inače dozvoljeno da se nosi sa sobom bez prijavljivanja, a platio je i kaznu od 100.000 dinara. Ipak, koliko god bila čudna ova situacija, naše nadležne ustanove nemaju dozvolu da oduzmu pasoš strancu.

Foto: Wikipedia/Vesailok Foto: Wikipedia/Vesailok

Međutim, da je ova priča misteriozna od samog početka, potvrđuje i pričao koju je o putu ovog novca ispričao Ž. D. Tvrdio je da se sporečkao sa porodicom u Sloveniji, te se sa tim parama vratio u Australiju. Ipak, ubrzo se predomislio i vratio natrag za Sloveniju.

Kada mu se kofer u Beogradu izgubio, on se smestio u jednom prestoničkom hotelu, a kada je pronađen, telefonom je upitan da li želi da mu se nakon pregleda sav prtljag dostavi u hotel, što je on odbio i brže bolje došao na aerodrom. Tek je tada na skeneru uočen sumnjiv sadržaj kofera, te je otvoren pred njim, pa su pare otkrivene u tom momentu.

Inače, ono što je takođe veoma zanimljivo jeste i to da je novac bio u sitnim apoenima od 10, 20 i najviše 50 evra. Naknadnom proverom ustanovljeno je da je Ž. D. u Srbiji često boravio u proteklih nekoliko godina.

Ovaj "nesrećni" muškarac ima pravo da se žali u roku od 24 sata, a da li će to učiniti i da li će ostati u Beogradu, videćemo...

(Telegraf.rs / Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA