BALET PREKINUT JER JE PUBLIKA OTIŠLA NA ĆEVAPE: Ovakav skandal Beograd ne pamti!

- Ovakvo ponašanje je u najmanju ruku nekulturno i apsolutno se ne očekuje od akademskih građana kao što su lekari - poručio je jedan od umetnika i dodao da su lekari otišli na roštilj u obližnji restoran

  • 79

Neviđeni skandal se dogodio prošle nedelje u Beogradu prilikom proslavljanja 90 godina od osnivanja Instituta za neonatologiju .

Institut je u tu svrhu od Narodnog pozorišta otkupio izvođenje baleta "Žizela". Nakon prvog čina, pišu beogradski mediji, gotovo svi lekari su napustili predstavu i otišli u kafanu, ostavivši umetnike u šoku. Za ovaj kulturni događaj je, inače, izdvojeno između 100.000 i 200.000 dinara.

Umetnici, više od 30 baletskih igrača i članova Opere, koji od šoka ne mogu sebi da dođu, već danima pričaju o incidentu .

- To je skandal bez presedana. Do prekida dolazi samo kada se povredi igrač. Ovakvo ponašanje je u najmanju ruku nekulturno i apsolutno se ne očekuje od akademskih građana kao što su lekari - poručio je jedan od umetnika i dodao da su lekari otišli na roštilj u obližnji restoran.

Foto: Wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

S druge strane, Dejan Savić, upravnik nacionalnog pozorišta je potvrdio da su nakon prvog čina prekinuli predstavu, ali da je to učinjeno bez ljutnje.

- Glavni razlog za prekidanje je što umesto njih 400, koliko je najavljeno, u pozorište je došlo tek 50. Postojala je mogućnost njihovog rasipanja, pa smo se spontano dogovorili da nakon prvog čina balet majstori više ne izlaze na binu. Oni nisu revoltirani. Bolje je tako nego da rizikuju da se povrede zbog nekolicine ljudi - rekao je on i istakao da je organizator mogao da bira i neku kraću predstavu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aco Kovacevic

    4. jun 2015 | 11:33

    To sto je lekar ne znači da je obrazovan ili kuturan.

  • mitka

    4. jun 2015 | 11:20

    To sve sislo iz nekih vukojebina,pozavrsavalo fakultete da bi izlecilo svoje provincijske komplekse a o kulturi veze blage nemaju...

  • QX

    4. jun 2015 | 11:01

    Zašto balerine hodaju na prstima ? Da ne probude puliku .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA