U starom srpskom gradu saosećaju sa Srebrenicom!

Organizatori su pozvali sve građane Prizrena, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost, da se pridruže Bošnajcima širom sveta koji se različitim manifestacijama prisećaju srebreničkog genocida

  • 9

Danas je Skupština Kosova minutom ćutanja odala poštu stradalim žrtvama u Srebrenici, dok će večeras u Prizrenu pod pokroviteljstvom bošnjačkih nevladinih organizacija biti organizovan "Prizrenski marš mira za Srebrenicu".

Predsednik Skupštine Kosova, Kadri Veselji, u kratkom govoru je podsetio da je pre 20 godina u Srebrenici "počinjen najveći zločin u Evropi od završetka Drugog svetskog rata, poznat kao masakr u Srebrenici".

RATKO MLADIĆ I SRBI SU SILOVALI I UBIJALI PO SREBRENICI, ODJEKUJE EVROPOM! Evo šta piše u NAJNOVIJOJ rezoluciji iz EU

Organizatori su pozvali sve građane Prizrena, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost, da se odazovu ovom događaju i da se pridruže Bošnajcima širom sveta koji se različitim manifestacijama prisećaju srebreničkog genocida.

SRBI NISU GENOCIDAN NAROD, TREBA SPALITI REZOLUCIJU O SREBRENICI! Ispovest ovog MUSLIMANA zapalila je BALKAN!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nesim Kalajdžini iz NVO Bošnjak-KS, u izjavi za RSE, naveo je da i kosovski Bošnjaci, ali i ostali, žele pokazati da Kosovo ne gleda na Srebrenicu i na genocid hladnokrvno.

- Po prvi put se u državi Kosovo održava ovakav Marš mira. S obzirom da je Prizren multietnički grad, i da je koncentracija bošnjačkog stanovništva najveća u našem gradu, red je da se u Prizrenu održi Marš mira i da se pokaže čitavom svetu da Bošnjaci na Kosovu saosećaju sa Srebrenicom -  rekao je on.

(Telegraf.rs / Izvor: slobodnaevropa.org)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • smak sveta

    9. jul 2015 | 16:24

    Marš mira iz grada u kome nema srba?

  • misa

    9. jul 2015 | 16:51

    Ma srbi su krivi za sve ajde da zavrsimo jednom za svagda!!Mi krivi za sve na svetu ajde bre ko je lud ovde vise,mi smo krivi za sve lose na svetu.Ameri pobili 100mil indijanaca i to nije genocid??

  • Crnogorac1

    9. jul 2015 | 19:57

    Englezi od 200 zemalja na svijetu nisu ratovali samo sa 23 zemlje. Ko je genocidan narod? Ko je ubijao po svijetu? I najveca olos ovog svijeta, drvosjece sklempave, sa tenom ko tarantula da pisu rezoluciju? Bolesna, prepotentna nacija, hladna, roboti... Pih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA