PUTINOV BANKAR UKRAO 900 MILIONA: Trenutno je u bekstvu i tvrdi da NIJE KRIV!

Pored britanske policije, za petama mu je i ruska Agencija za osiguranje depozita (DIA), a njegova imovina u vrednosti od 1,8 milijardi evra privremeno je zamrznuta

  • 9

Sergej Pugačov (52) je tajkun koji je rođen u Rusiji, ali već godinama živi u Londonu. On se trenutno tereti da je ukrao više od 900 miliona evra iz banke Mezprombank koju je osnovao u Moskvi.

PUTIN JE STVARNO CAR: Pogledajte kakav skriveni znak ima na KOŠULJI (FOTO)

Njemu je sud zabranio da napusti Veliku Britaniju, međutim, on se toga nije pridržavao pa se pretpostavlja da je trenutno u Francuskoj.

Pored britanske policije, za petama mu je i ruska Agencija za osiguranje depozita (DIA), a njegova imovina u vrednosti od 1,8 milijardi evra privremeno je zamrznuta.

Međutim, Pugačov tvrdi da su optužbe protiv njega neosnovane i da je žrtva "političkog progona". Nekoliko nedelja uoči bekstva, izjavio je da je životno ugrožen zbog "hajke" koju je pokrenuo Vladimir Putin.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

To je potvrdila i njegova ljubavnica Aleksandra Tolstoj.

- Sergej je sa Vladimirom Putinom bio u dobrim odnosima sve do 2010. godine, a onda je Putin pokušao nezakonito da prepiše njegovu imovinu državi. Od tada svakog dana strahujemo za svoje živote - rekla je glumica koja je i dalje u Londonu.

Advokat ruskog tajkuna tvrdi da je njegov klijent napustio Britaniju „iz bezbednosnih razloga“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA