TUGA I HAOS U VOZU ZA SRBIJU: Struja spržila jedno dete, opšta tuča migranata!

U petak je jedan dečak hospitalizovan nakon što se popeo na električni stub kako bi među prvima video nadolazeći voz, ali ga je pritom udarila struja kada je dodirnuo žice

  • 20

Sukobi među imigrantima u Đevđeliji, na jugu Makedonije, nastavili su se i danas obračunom Sirijaca, Avganistanaca i Iračana kako bi se dokopali mesta u vozu za Beograd, poslednje stanice na putu prema Mađarskoj i EU.

DRAMATIČNI SNIMCI: Pogledajte kako se migranti bore da dođu do Srbije! (FOTO) (VIDEO)

Tek nekoliko policajaca i jedan Kurd s velikom štapom u ruci predstavljaju jedini trag pokušaja da se uspostavi red, javlja reporter Rojtersa.

NEĆETE MOĆI DA ZADRŽITE SUZE: Uplakani dečak traži roditelje u Makedoniji (VIDEO)

Peron se pretvorio u buvljak na kojem lokalni Makedonci prodaju piće, cigarete i odeću. Jedan muškarac je odlučio da zaradi na bedi imigranata pa im iznajmljuje punjače za mobilni.

- Ovde sam devet sati i nisam ništa jeo ceo dan. Sram neka bude ovu zemlju - rekao je Azis Hasun (27) iz Sirije.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Hasan Ahmad (50) iz Damaska je rekao kako je na prevoz za sebe i svog sina od 23. avgusta do danas potrošio 16.000 dolara, a većinu novca je dao krijumčarima i korumpiranim policajcima. Hasan nastavlja svoju mučnu ispovest, govoreći kako je otet i mučen u Siriji i da je jedini izlaz bio beg.

- Za mene tamo nema života. Ostavio sam ženu kod njene porodice, a sin je ostavio svoju verenicu - rekao je.

U petak je jedan dečak hospitalizovan nakon što se popeo na elektriični stub kako bi među prvima video nadolazeći voz, ali ga je pritom udarila struja kada je dodirnuo žice.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Mladi Sirijac Anas Sifrini rekao je kako je osuđen na godinu dana zatvora i da je morao da plati 11.000 eura da bude oslobođen. Njegova potraga za boljim životom traje već 4 meseca. Dok je pričao svoju tešku životnu priču novinaru policajac ga je udario pendrekom da se udalji od voza, prenosi Rojters u svojoj reportaži.

- Ovo nije ništa. U Grčkoj me je policija uhapsila i pretukla, a kada sam se požalio njihovom šefu i on me je izudarao - rekao je.

- Moja žena i ćerka žive u Švedskoj. Učiniću sve da dođem do njih. Ne samo da ću putovati 4 meseca, nego i 4 godine ako treba - dodaje Anas.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Uvođenje vanrednih vozova za prevoz imigranata do Tabanovaca nije rešio problem u Đevđeliji. Na ulicama je mnogo porodica – trudnica, beba i dece. Danas je prema Srbiji posle više sati čekanja krenuo još jedan voz.

Crveni krst procenjuje da oko 2.000 imigranata dnevno pređe iz Grčke u Makedoniju. Mnogi od njih krenuli su prema Mađarskoj, u želji da stignu pre nego se dovrši četiri metra visok zid duž granice sa Srbijom.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs/ Izvor: 24sata.hr/ Reuters)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Momo

    15. avgust 2015 | 21:22

    Problem imigranata je ljudsko i humanitarno pitanje ali Vlada mora da zna da taj problem postaje drzavno i nacionalno pitanje koje ce ugroziti Srbiju i nas narod.

  • MARIJA

    15. avgust 2015 | 21:09

    E čuj ovoga, nije jeo ceo dan i sram neka bude ovu državu. Pa sine ko te je zvao, da li ti misliš da ova država treba da te hrani? Ostani tamo gde si bio ako ti se ovde ne sviđa.

  • N.N.

    16. avgust 2015 | 00:08

    Da je samo on jedan, da je to samo danas. Zašto ne ostanu u Turskoj, kada dođu do tamo? Turska ogromna, njihova vera, bliska kultura... To znači da nisu izbeglice iz rata, kada biraju. U Srbiji se zatvaraju narodne kuhinje (u Makedoniji isto), ko može da ih nahrani, i da li bi oni zbrinuli Srbe, Makedonce kada bi kod njih bežali? Ne bi sigurno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA