POTRESNA ISPOVEST majke čiji je sin umro u užasnim bolovima jer ga nisu odveli na hemoterapiju

Hana G. i Viktor B. pustili su svoje dete, devetogodišnjeg Inuka B. da se muči u stravičnim bolovima. Dečak je imao non-Hočkinov limfom, a roditelji nisu dopustili da prima hemoterapiju

  • 6

Inuk B. (9) umirao je u stravičnim bolovima. Njemu je dijagnostikovan non-Hočkinov limfom, a roditelji su odbili da prima hemoterapiju. Zbog toga je Hrvatska htela da roditeljima oduzme starateljstvo nad bolesnim sinom, ali do toga ipak nije došlo. Međutim, sada se hrvatskim medijima pronela vest da Centar za socijalni rad hoće da roditeljima oduzme starateljstvo i nad mlađim sinom, ali to ipak nije istina.

SRCE DA TI PUKNE: Dečak (9) u Rijeci umro u bolovima, jer roditelji nisu hteli da ga leče hemoterapijom!

- Ne znam odakle informacija da smo predali zahtev za oduzimanjem drugog deteta, jer to nije tačno. Nikakav zahtev nije podnesen. Mi nastavljamo da preduzimamo mere u skladu sa Porodičnim zakonom. Moramo porodicu da pratimo i dalje u okviru naših nadležnosti i to je sve što vam mogu reći - rekla je direktorka CZSS Krk, Vesna Juzbašić.

- Moje dete nije htelo da ide u bolnicu i nije htelo da ga bodu iglama. Mi smo ispunjavali njegovu želju. Bio je inteligentno dete i znao je šta mu treba - rekla je majka Hana G.

U OŠ Omišalj misa prvog dana škole je bila posvećena preminulom dečaku. Sutradan je u školi upriličen i minut ćutanja za malog Inuka. Prema rečima direktora škole, Žarka Žarkovića, dečak je bio jako bistar, pametan i pristojan. Često je znao da sa njim ostane na dodatnoj nastavi. Direktor kaže da je dečak bio član hora i da je plesao u školskom KUD-u.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čevrljuga

    9. septembar 2015 | 20:08

    Uzas jadno dete! Kakvi nesavesni roditelji! Unuk moje rodjake je lecen u Crnoj Gori od zauski?! i na nase insistiranje doveden na Institut za majku i dete u poslednjem, cetvrtom stadijumu iste bolesti! Hvala divnim ljudima, lekarima predanim svojoj profesiji koji su sve ucinili ( naravno i hemoterapija) da je to danas jedan prelep, zdrav momak. Kada su deca u pitanju nema religije, politike vec samo vera roditelja u lekare i njihova posvecenost

  • Luna

    9. septembar 2015 | 17:32

    Roditelji za "medalju" nema sta. Dete im znalo bolje sta je najbolje za njega od njih odraslih. Koji bolesnici.

  • Jovanaa

    9. septembar 2015 | 19:20

    O Boze, jadno dete ... :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA