SRCE MALO: Ova devojčica je rođena kao sirena, nažalost, nije živela kao u bajci (FOTO)

Milagros je uspela da se oslobodi svog "repa" nakon brojnih operacija i mučnih šest godina. Doktor Luis Ruio, šef hirurškog tima, uspeo je da razdvoji njene noge i obnovi kolena, kukove i zglobove

  • 6

Milagros Keron, devojčica iz Perua, rođena je sa sirenomelijom, sindromom sirene, retkom urođenom deformacijom pri kojoj se beba rađa sa zalepljenim nogama.

DEČAK SA ANOMALIJOM NA LICU: Bez obzira na sve, on je svojim roditeljima najlepši! (FOTO)

Za razliku od crtanog filma "Mala sirena" ova devojčica nije živela "u bajci" i prošla je kroz mnogobrojne operacije i terapije da se reši "svog repa". Kako je rođena sa ovakvom anomalijom, njeno ime na španskom znači "Čudo".

Milagros je uspela da se oslobodi svog "repa", nakon brojnih operacija i  mučnih šest godina. Doktor Luis Ruio šef hirurškog tima, uspeo je da razdvoji njene noge i obnovi kolena, kukove i zglobove, rekao je da se ona oseća jako dobro fizički, ali da još uvek mora da se oporavlja.

Većina dece rođne sa sirenomelijom pate od oštećenja organa i imaju ograničen životni vek. Milagros nije izuzetak, ona ima samo jedan bubreg koji može da prestane sa radom u svakom trenutku. Bebe rođene sa ovim poremećajem nemaju spoljne genitalije, pa joj je pol identifikovan tri nedelje kasnije kada su uradili hromozomska testiranja.

DAR ILI PROKLETSTVO? Ovaj dečak ima po šest prstiju na obe ruke (VIDEO)

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Posle šest sati operacije, Doktori Pinto i Rubio uspešno su razdvojili noge, što je zaista "čudo". Milagros je rođena u siromašnoj porodici, ali je imala dovoljno sreće da njene zdravstvene račune plati peruanska opštinska vlast. Devojčicu će morati da operišu još dugi niz godina, pre nego što bude u potpunosti funkcionalna.

Mili je uspela da hoda uz pomoćna sredstva i hrabro se pojavila pred medijima. Nakon 13 operacija u poslednjih pet godina Milagros ima normalne noge i uči da hoda. 2012. godine bila joj je potrebna hitna transplatacija bubrega, operacija je bila potpuni uspeh. Danas "Mala sirena" hoda kao normalno dete, a doktori joj predviđaju svetlu sudbinu. Estetskom hirurgijom će joj ispraviti kolena i polne organe, ali to će se desiti tek kada bude imala 18 godina.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs /Izvor:Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA