HLEB TONUS POVUČEN IZ PRODAJE! Trgovci reagovali na pisanje Telegrafa o lažnim deklaracijama!

Kompanija Delez prva je Tonus vratila dobavljaču zbog "neispravnih deklaraciija koje potrošače mogu dovesti u zabunu"

  • 6

Trgovinski lanci neće prodavati Tonus hleb pekare Trivit sve dok ova kompanija ne ukloni sa ambalaže lažne tvrdnje o njegovoj lekovitosti, kao i da se pravi po licenci Ruske akademije nauka.

TONUS NASTAVLJA DA LAŽE: I dalje "LEČI SVE", od DIJABETESA do KANCERA!

Kompanija Delez potvrdila je da će Tonus hleb biti povučen iz prodaje u prodavnicama "Maksi", "Tempo" i "Shop & Go", odnosno da će biti vraćen dobavljaču zbog "neispravnih deklaracija koje potrošače mogu dovesti u zabunu".

- Kompanija Delhaize Serbia odlučila je Tonus hleb koji je trenutno na rafovima Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnica sutra povuče sa polica i vrati dobavljaču usled neispravnih deklaracija koje potrošače mogu dovesti u zabunu. Potrošačima ostaju na raspolaganju funkcionalni pekarski proizvodi naše privatne robne marke, poput hleba sa koprivom, vojničkog hleba Tain i Manastirskog hleba. Ukoliko proizvođač Tonus hleba prilagodi ambalažu i zadrži samo tvrdnje za koje ima validne potvrde, proizvod će biti vraćen na policu - navode iz Deleza za Telegraf.

VELIKA PREVARA SA "TONUS HLEBOM"? Inspekcija zabranila reklamu zbog LAŽNE LICENCE RUSKE AKADEMIJE NAUKA!

Očekuje se da će uskoro i drugi veliki trgovinski lanci isto postupiti i povući Tonus sa svojih rafova sve dok se lažne tvrdnje ne otklone sa celofana u koji je hleb upakovan.

ZABRANA ZA "TONUS HLEB"? Uskoro neće moći da tvrde da LEČI DIJABETES I RAK

Telegraf je prošle nedelje već pisao o tome kako Tonus hleb ima lažnu licencu Ruske akademije nauka, ali i kako u reklami iznosi takođe lažne tvrdnje da taj proizvod leči dijabetes i rak.

Juče smo upozorili na to da je Tonus nastavio da krši zabranu o lažnom reklamiranju koju mu je izrekla Tržišna inspekcija Republike Srbije.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA