UHAPŠEN NAJTRAŽENIJI ČOVEK NA SVETU: Organizator POKOLJA U PARIZU pao u Briselu! (FOTO) (VIDEO)

Salah Abdeslam se krio u predgrađu Molenbek u Briselu gde je i uhapšen

  • 11

Belgijska policija uspela da je uhapsi jednog od osumnjičenih ozloglašenih terorista, Salaha Abdeslama (26), preneli su pojedini mediji, koji se krio u predgrađu Molenbek u Briselu.

HAPŠENJE NAJTRAŽENIJEG ČOVEKA NA SVETU: Prvo objavljeno da je uhvaćen, vlasti ubrzo dematovale tu informaciju!

NASTAVLJA SE HAOS U EVROPI: Racija u Belgiji, policija upala u "raj za džihadiste" (FOTO)

Belgijska policija još nije potvrdila ove navode. Inače, iz ovog predgrađa je i ozloglašeni džihadista Abdelhamid Abaud, koji je početkom godine osuđen na 20 godina zatvora.

ON JE MOZAK TERORISTIČKOG NAPADA U PARIZU: Rođen je u Belgiji, sekao je glave u Siriji, a u Grčkoj je uhvaćen, pa OSLOBOĐEN! (VIDEO)

Francuska policija prethodno je izdala poternicu za Abdeslamom (26), francuskim državljaninom koji je rođen i živi u Belgiji, a koji je osumnjičen da je, zajedno sa svojom dvojicom braće, učestvovao u napadima u Parizu.

Foto: Police Nationale Foto: Police Nationale

Kako navodi televizija Frans 2, Salaha Abdeslama istražitelji sumnjiče da je "mozak" napada izvedenih u Parizu u petak uveče, u kojima je poginulo najmanje 129 ljudi. Abdeslam, koji nije poznat francuskom obaveštajnoj službi, ali koga policija sada označava kao "opasnog", u subotu ujutro je prekontrolisan i pušten u blizini francusko-belgijske granice, izmakavši francuskim snagama reda, prema informacijama televizije Frans enfo.

On je, kako prenosi "Figaro", za napade iznajmio automobil, koji je presretnut u subotu po podne u Belgiji, ali se osumnjičeni nije nalazio u njemu.

Saleh Abdeslam je, kako preciziraju francuski mediji, zapravo iznajmio dva vozila koja su teroristi koristili u nizu napada u francuskoj prestonici, a ta vozila su kasnije pronađena u blizini koncertne dvorane "Bataklan" i u Montreju, predgrađu Pariza.

Belgijsko federalno tužilaštvo je juče saopštilo da je "jedna osoba koja je iznajmila jedno od tih vozila prošla kontrolu u Kambreu, u subotu u 9.10 sati na autoputu A2 u pravcu Belgije".

Frans enfo navodi da je ta osoba Salah Abdeslam i da se on nalazio u vozilu iz kojeg su napadači pucali na nekoliko pariskih barova.

OČEKUJTE NAS I SPREMITE SE: Anonimusi objavili TOTATLNI rat ISIS-u! (VIDEO)

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • daca

    16. novembar 2015 | 15:12

    eee francuzi da vudite kako je bilo srbima kad ste bombardivali narod nevin ...malo je to vama vi ste nevini moj narod nije bijo ...

  • Dr Lune

    16. novembar 2015 | 13:59

    Hm,hmm..najtrazeniji, je onaj sto kupuje naftu od isis,i finansira to sve..hm,hmm." na slovo,na slovo F"

  • Zakon

    16. novembar 2015 | 17:07

    Napakovali decaku..los scenario Ameriko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA