ISPOVEST MAJKE ČIJI JE SIN IZVRŠIO MASAKR: Čitavom svetu bi bilo bolje da se on nikada nije rodio, ali ne i meni!

Dilan Klebold i Erik Haris mučki su ubili 12 učenika i jednog nastavnika. Od tog 20. aprila 1999. godine prošlo je 17. godina, a njegova majka Sju Klebold sada po prvi put iznosi detalje ove teške tragedije

  • 1

Pre 17. godina, Amerika, ali i čitav svet, ostao je u šoku posle jednog od najbrutalnijih i najstrašnijih masakra koji je zadesio srednju školiu u gradiću Kolumbajn u Koloradu!

BRUTALNO IH PRETUKAO, KOPAO IM OČI I GUŠIO: Nezapamćen slučaj nasilja nad sestrama (FOTO)

Tada su dva tinejdžera, Dilan Klebold i Erik Haris mučki ubili 12 učenika i jednog nastavnika. Od tog 20. aprila 1999. godine prošlo je dosta vremena, a Dilanova majka Sju Klebold sada po prvi put ispoveda detalje ove tragedije.

Ona je gostovala u emisiji Kirsti Vork na BBC-ju, u kojoj je ispričala da često obilazi spomenik podignut u čast poginulim tinejdžerima i nastavniku koji je pokušao da ih zaštiti, kako bi s njima razgovarala.

Rečenica uklesana na spomen obeležje "Najteže je razumeti da deca ubijaju decu" je nešto što joj je često na pameti.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

- Samo želim da znaju da su često u mojim mislima. Uvek ću misliti na njih - podelila je svoju bol neutešna žena koja već 17 godina svakodnevno živi sa spoznajom da je njen voljeni sin počinio gnusan zločin. Pored toga, neposredno nakon masakra ona je morala da se suoči s njegovim samoubistvom.

Sju je o tragediji pisala u knjizi "Osuda majke", ali je sada prvi put javno progovorila o tome. Sav prihod koji bude ostvaren od prodaje knjige biće uplaćen u dobrotvorne svrhe za lečenje mentalnih bolesti.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Na ovaj korak ona i njen suprug su se odlučili jer su nakon zločina saznali da se njihov sin dve godine borio sa suicidalnim idejama i od tada je odlučna u tome da želi da pomogne roditeljima čija deca se nalaze u sličnom problemu.

Ona u razgovoru nije zazirala pred teškim pitanjima. Pokušala je da se vrati u jutro kada se masakr odigrao i da objasni šta se tada dogodilo, pošto je dugo poricala prave razloge. Kaže da je Dilan pre svitanja protrčao pored njene sobe i sjurio niz stepenice prošaptavši zbogom.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Dugo nakon zločina nije želela da se pomiri s tim da je njen sin ubica, ali kada je nakon šest meseci dobila konačan izveštaj policije, to je bilo neminovno. U svojoj knjizi ona piše o tome kako bi za ostatak sveta bilo najbolje da se Dilan nije nikad rodio, ali ne i za nju.

Iako joj je teško da priča o bezuslovnoj ljubavi koju je osećala i oseća prema njemu, tvrdi da je iskustvo koje je stekla odgajajući i voleći svog sina nejlepše osećanje koje je osetila u životu. Od njegove smrti uporno pokušava da razume šta je bilo uzrok ove užasne tragedije.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Na pitanje šta misli, šta je trebalo da uradi to jutro na dan masakra, Sju je kratko odgovorila: "Volela bih da sam ga tada oborila na zemlju i rekla: ne ideš ti nikud, sedi da razgovaramo."

(Telegraf.rs / Izvor:BBC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bezimena

    14. februar 2016 | 05:09

    Kinslayer-pesma o tom događaju i jedna od mojih omiljenih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA