RANKO I LATINKA ERAK PROLAZE KROZ PAKAO: Kamenovali ih pet puta zato što su pridošlice!

- Kamenica je pala pored mene na krevetu, a za sekund smo bili pokriveni staklom - priča Latinka

  • 29

Kuća bračnog para Erak iz Prokuplja kamenovana je po peti put, a razlog za to što su večito na meti komšija je, najverovatnije, to što su pridošlice iz Kotora i Novog Sada.

NAPADNUTI SRPSKI ĐACI U ZAGREBU: Vršnjaci iz susedne škole ih gađali kamenjem

Latinka (34) i Ranko (36) tvrde da su im u noći između ponedeljka i utorka razbijena dva prozora u stanu kamenim kockama.

Staklo je padalo na sve strane, a prava je sreća što kocka nije udarila Latinku, već je pala na krevet kraj nje.

- Bojimo se za naše živote. Svakog dana strepimo i do sada smo maltretiranje prijavljivali četiri puta. Ovo je peti i ovoga puta je najgore - kaže Latinka Erak, dok nam pokazuje staklo koje se od polomljenog prozora rasprštelo svugde po spavaćoj sobi.

Ona dodaje da su u trenutku poslednjeg napada spavali.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Prvo sam čula zvuk, pa tresak i prasak. Kamenica je pala pored mene na krevetu, a za sekund smo bili pokriveni staklom. Odmah smo skočili iz kreveta i za to vreme i druga kamenica je razbila prozor u drugoj sobi. Ta druga je ostala napolje i polomila vetrobransko staklo na komšijinom automobilu. Pozvali smo policiju, koja je došla nakon pola sata i oni nisu uradili uviđaj iako sam im rekla da ja ovo doživljavam kao pokušaj ubistva, jer od početka decembra trpimo teror - kaže Latinka, koja je nezaposleni profesor likovne kulture.

Njen suprug Ranko koji je iz Novog Sada ovaj stan je nasledio od tetke i pre dve godine se doselio u Prokuplje, a zatim i ona iz Kotora.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ne znam zašto nas maltretiraju, jer se trudimo da živimo svoj život. Sve je počelo dan pre naše svadbe 5. decembra prošle godine kada je Ranku pukla bubna opna od udarca koji je zadobio od našeg komšije. To smo prijavili i od tada bukvalno svaku noć spavamo u strahu - tvrdi Latinka. Ona dodaje da ih određene komšije neprestano provociraju, psuju, i viču na njih.

Bračni par Erak tvrdi da ničim nisu isprovocirali napade, ali da su nadležni gluvi za njihov strah. Policijska ekpipa koja je izašla na teren obavestila je Osnovno javno tužilašto u Prokuplju da je došlo do oštećenja tuđe imovine, pa je Tužilaštvo zaključilo da nema elemenata za podizanje krivičnog postupka i da oštećeni mogu privatno da tuže osumničene.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • momazver

    16. februar 2016 | 17:25

    Biće se neko nameračio na tetkino...njemu neostavljeno.Brine me da je ovo već 4-5 prijavljeni napad,a ništa se ne dešava.Policija samo šeta uniforme.Pazi da ih ne isprlja...i ako bude/NE DAJ BOŽE/ mrtvih!

  • Jasna

    16. februar 2016 | 18:26

    Sram vas bilo Prokupcani pa to su naši ljudi sta onda da očekuju na Kosovu od šiptari zato i jesmo najgori Sramota

  • znate li vi braco srbi

    16. februar 2016 | 18:18

    Najarogantniji policajci su u prokuplju,kome oni izadju na uvidjaj na poziv taj covek je srecan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA