ŽELIM DA IH UBIJEM: Dinko hvata izbeglice na granici i organizuje LOV na njih (FOTO)

- Svi koje uhvatimo ostaju u našim rukama. Jasno je da ih želim ubiti, pa i oni mene žele da ubiju, zar ne - rekao je Dinko Valev u jednom televizijskom intervjuu

  • 36

Budući da je makedonska granica opet zatvorena, ponovno bi više izbeglica i migranata moglo prema Zapadu krenuti preko Bugarske. Brutalnost bugarskih policajaca pre nekoliko meseci šokirala je svet, a sada oni neće biti jedini od kojih migranti treba da strepe. Naime, građani Bugarske organizuju se u patrole kako bi hvatali izbeglice.

IZBEGLICE koje idu kroz SRBIJU moći će ubuduće da pređu SAMO preko ovog graničnog prelaza

- Od našeg sela do granice ima sedam kilometara. Svi koji uspeju preći graničnu ogradu idu pokraj našeg sela - rekao je 76-godišnji pastir Kosta, jedan od tek 18 meštana koji žive u selu Dolno Jabalkovo.

Selo za koje donedavno niko nije znao u fokus javnosti gurnuo je mladić Dinko Valev iz obližnjeg grada Jambola. On na svojem motoru patrolira duž granice s Turskom gde je nadovno dosad "golim rukama uhvatio 25 izbeglica". Trenutno okuplja dobrovoljce za lov na izbeglice.

- Svi koje uhvatimo ostaju u našim rukama. Jasno je da ih želim ubiti, pa i oni mene žele da ubiju, zar ne - rekao je mladić u jednom televizijskom intervjuu.

- Ako oni smeju da bacaju bombe, onda mogu i ja - kaže mladić za koga je svaki izbeglica džihadista.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Takva inicijativa za sada ne budi pažnju bugarske policije. Ministarka unutrašnjih poslova Rumiana Bačvarova pozvala je medije da informišu policiju ukoliko imaju saznanja o nezakonitim radnjama, ali je ratoborne izjave i najave mladog Dinka Valeva nazvala tek "neobičnim".

- Dinka ne treba shvatati ozbiljno - rekao je jedan lokalni političar koji je želeo ostati anoniman. Mladi Bugarin je navodno uspešni trgovac starim gvožđem.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Dojče Vele piše kako je Dinko za sada našao dvadesetak "dobrovoljaca", doduše grupa je oformljena za sada samo na Fejsbuku. Među njima ima i poznatih lokalaca, poput Slava Slavova, člana vladajuće bugarske stranke u čije je ime pokušao postati predsednik mesne zajednice u Veselinovu.

Jedan granični policajac rekao je kako bi im dobro došli ljudi poput Dinka Valeva, jer policija ne stiže da nadgleda granicu.

(Telegraf.rs/ Izvor: index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA