POMOĆU OVE MAPE MIGRANTI DOLAZE U SRBIJU: Zbog ovog LAŽNOG letka, 2.000 izbeglica je krenulo preko granice (FOTO)

Oko 2.000 izbeglica, uključujući žene, decu, pa čak i osobe u invalidskim kolicima, uspelo je da zaobiđe graničnu ogradu i uđe u Makedoniju, gazeći preko nabujale reke

  • 3

Letak na kojem je objašnjenje za izbeglice kako da pređu granicu između Grčke i Makedonije i obećanje da ih tamo čekaju autobusi za Nemačku, "krivac" je masovni egzodus migranata iz kampa u Idomeniju.

IZBEGLICE KRENULE KA SRBIJI: Prelaze reku peške i nose decu na ramenima! (VIDEO)

Parče papira na kojem su instrukcije na arapskom jeziku kako da dođu iz Grčke u Makedoniju, ukazuje i gde nema bodljikave žice, a deljen je migrantima u ponedeljak u izbegličkom kampu. Na njemu je i lažno obećanje da su "autobusi ili vozovi na drugoj strani koji će vas odvesti u Nemačku", dok se i tvrdi da će oni koji ostanu u Grčkoj biti deportovani u Tursku.

Oko 2.000 izbeglica, uključujući žene, decu, pa čak i osobe u invalidskim kolicima, uspelo je da zaobiđe graničnu ogradu i uđe u Makedoniju, gazeći preko nabujale reke. Tom prilikom, izgubljeno je tri života, uključujući i jednu trudnicu.

NA LICIMA OVE DECE VIDE SE OŽILJCI RATA U SIRIJI: Njihove želje i životne priče će vas potpuno slomiti (FOTO)

Na letku se ističu i "problemi" i "rešenja".

- Ako se krećete u manjim grupama ili sami, granična policija ili vojska će vas zaustaviti u Grčkoj. Ali, ako se udruži nekoliko stotina ljudi odjednom, polica neće moći da nas zaustavi i vrati nazad - pisalo je na letku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • čardak

    16. mart 2016 | 20:24

    Ne razumijem zasto koriste put u makedoniju srbiju kad i ne pripadamo EU jednom su u Grckoj i zasto ne idu preko Rumunije Bugarske Madjarske to je EU i nema granica ovamo tri granice moraju preci ko je ovde lud???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA