POŠTA SRBIJE: DS nam duguje preko sedam miliona dinara!

Dug je napravljen u periodu od 2007. do 2014. godine, za koji je korisnik tužen u iznosu od ukupno 7.072.055,57 dinara i za koji se vodi privredni spor

  • 8

Pošta Srbije je javni poštanski operator koji pruža usluge za sve građane i privredu na celokupnoj teritoriji Republike Srbije. Istovremeno, Pošta Srbije je profitabilno, i procedurama precizno uređeno preduzeće.

 

TAKSENE MARKE umesto UPLATNICA u poštama širom Srbije!

 

U skladu sa ovim procedurama i svojom poslovnom politikom, kao i procenom poslovnog rizika koja obezbeđuje ovu visoku profitabilnost, te odredbama Zakona o oglašavanju, svaki zahtev za pružanje usluge bilo kog korisnika - pravnog lica, pa i Demokratske stranke, mora biti zvanično upućen, detaljno razmotren i mora mu prethoditi sklapanje odgovarajaćeg ugovora.

 

Meštani Zaklopače u Grockoj dobili novu poštu sa savremenim servisima i besplatnim internetom (FOTO)

 

Iako zvaničan zahtev DS nije stigao, već je poslata nezvanična imejl poruka, stručne službe su i to razmotrile i ustanovile da postoji dug u periodu od 2007. do 2014.godine (u svim izbornim godinama) za koji je korisnik utužen u iznosu od ukupno 7.072.055,57 dinara i za koji se vodi privredni spor.

 

LEPE VESTI: Otvorena nova pošta u Kragujevcu (FOTO)LEPE VESTI: Otvorena nova pošta u Kragujevcu (FOTO)

 

S tim u vezi, stroge procedure zahtevaju da se svaki zahtev utuženog korisnika, a pogovotovo onog sa ovolikim dugom, razmotri savesno i odgovorno, imajući u vidu negativna iskustava iz ranijeg perioda kada su zaposleni Pošte, ne svojom voljom bili uvučeni u neopravdane političke zahteve tadašnjih rukovodilaca.

 

Foto: Pošta Srbije

Foto: Pošta Srbije

 

Posebno naglašavamo da, u periodu kada je nastao dug Demokratske stranke prema Pošti, funkciju generalnog direktora obavljao je Goran Ćirić, sadašnji potpredsednik Demokratske stranke, koji je i dalje zaposlen u Pošti Srbije na odgovornoj dužnosti i upoznat je sa postojećim dugom.

 

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

 

Napominjemo da je od oktobra 2012.godine, imenovanjem Milana Krkobabića za generalnog direktora, koji dosledno insistira na poštovanju strogih procedura, kao i krajnje odgovornom i principijelnom odnosu prema građanima, pravnim licima i društvu u celini, Pošta Srbije uspela da utrostruči neto dobit za tri godine, i to sa 1,24 milijarde ostvarene u 2012.godini na 3,12 milijardi dinara u 2015.godini, i tako postane najuspešnije tržišno orijentisano javno preduzeće u Republici Srbiji.

 

Očekujemo da će Demokratska stranka uputiti zvaničan zahtev za realizaciju novog posla, u kojem će se jasno odrediti prema prethodnom dugovanju i dati čvrste garancije za plaćanje nove izvršene usluge.

 

Na kraju, ističemo da će Pošta Srbije primenjivati iste standarde prema svim korisnicima, uključujući i sve političke partije.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bina

    19. mart 2016 | 18:02

    Dok je Ciric bio direktor Poste radnici su bolje ziveli, sad gladuju i rade ko crnci....

  • brrrrr

    19. mart 2016 | 17:15

    a sto ja ne dugujem toliko?nego mi iskljuce posle jednog racuna?

  • nervozni poštar

    19. mart 2016 | 21:07

    A zasto ste cekali da dug naraste do 7 miliona dinara? Pa, i 2012. god. je postojao neki dug i niko nije spominjao, pa je do 2014.god. taj dug verovatno jos povecan...i opet niko ne reaguje. I onda izbori, nova koalicija...i sada se neko setio kako DS ima toliki dug...o cemu bre pricamo? Gospodine direktore, pomoćnici, savetnici i ostali bolje je da pocnete da se bavite svojim poslom, tj. oragnizacijom rada Preduzeća. Napravili ste novu sistematizaciju...naravno prvo raspodelili mesta po direkcijama, a za pošte ima vremena. Kad je jos prosao rok za doosenje novih normi kako bi se doslo do potrebnog broja izvrsilaca u "proizvodnji"(po oštama), ali kome je to sad bitno...bitna su direktorska i ostala rukovodeca mesta. Pozabavite se time sto po postama nema papira za stampu, obrazaca zbog kojih odbijamo korisnike, sto zaposleni sami kupuju stolice na kojima ce sedeti, sto nema tastatura za racunare...u XXI veku jos postoje poste koje nemaju toalet, vec zaposleni mora da zatvori postu i ode u komsiluk kako bi obavio to sto ima da obavi....tuzno.....otvaramo nove poste, a nemamo dovoljno zaposlenih ni za ove postojeće. Cime motivisati ljude? Povečan obim posla...rade po dva reona, jer nema dvoljno izvršilaca....smanjene su plate, koje su sada u preduzeću ispod republičkog proseka...poslali ste dopis da ljudi ne mogu da idu u martu ma GO (osim ako sami ne obezbedimo zamene...kjih nema)...jer ste novac za PP(privremeno povremene) poslove poštara potrosili na selidbu direkcija...i naravno da taj koji je predvideo ta sredstva nikome nece odgovarati.....ima toga jos.....SRAMOTA!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA