HRVATI SE POSVAĐALI ZBOG SRBINA: Umalo zgazio tromesečnu bebu, a dobio samo NOVČANU KAZNU

Umesto kaznene, policija je protiv njega podnela prekršajnu prijavu pa je nakon što je na Prekršajnom sudu priznao greh i pokajao se, dobio maksimalnu kaznu od oko 300.000 dinara

  • 26

M. S. (46), državljanin Srbije, koji je svojom divljačkom vožnjom po Zagrebu umalo usmrtio oca i njegovo tromesečno dete kao kaznu je dobio oduzimanje vozačke dozvole i novčanu kaznu. Ovako preblaga kazna izazvala je burne reakcije javnosti, a kako tvrde u policiji, takvu odluku je donelo nadležno Opštinsko državno tužilaštvo u Hrvatskoj.

STRAVIČNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U ZAGREBU: Otac gurnuo kolica da spasi BEBU

PIJANI VOZAČ "AUDIJA" PUŠTEN NA SLOBODU: Čoveku koji je umalo ZGAZIO BEBU novčana kazna i zabrana upravljanja vozilom!

Umesto kaznene, policija je protiv njega podnela prekršajnu prijavu pa je nakon što je na Prekršajnom sudu priznao greh i pokajao se, dobio maksimalnu kaznu od 18.800 kuna (oko 300.000 dinara) uz oduzimanje vozačke na dve godine.

Vozač koji je umalo usmrtio BEBU u Zagrebu imao je 1,87 promila ALKOHOLA U KRVI?! (VIDEO)

Jutarnji list je u policiji neslužbeno saznao da su postupali prema uobičajenoj proceduri i da nije njihova odluka bila ta da se M. S. goni prekršajno, a ne kazneno iako i sami priznaju da bi bilo teško u ovom slučaju dokazati nasilničku vožnju odnosno postupati prema Kaznenom zakonu.

- Kao uvek kad imamo slučaj u kome je propisana kazna i u Prekršajnom i u Kaznenom zakonu, policija mora da se konsultuje sa nadležnim Državnim tužilaštvom. Oni su procenili da nije reč o kaznenom delu, nego o prekršaju - tvrdi njihov izvor iz policije.

Policija je u subotu, kad je došla na mesto nesreće, odmah kontaktirala Državno tužilaštvo.

Nakon što je dobio prekršajnu kaznu više ionako nema načina da se muškarac ponovno izvede pred Kazneni sud jer je njegova presuda sa Prekršajnog suda postala punomoćna. A prema stavu Evropskog suda za ljudska prava, za isto činjenje i isto delo ne može se dva puta suditi, ako je kažnjen prekršajno, ne može za isto delo da odgovara kazneno.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kure

    19. april 2016 | 13:07

    Nema veze da li je ovo ili je ono ili nešto deseto i ko je i šta je! Ovakvom vožnjom i ponašanjem ugrožava živote nedužnih ljudi tako da je kazna preblaga. Ja bi ga ipak zatvorio na par meseci, oduzeo mu vozačku doživotno i lupio novčanu kaznu barem duplo veću od ove koju je dobio. Zdraooo

  • Tile

    19. april 2016 | 15:13

    Nema veze šta je da sam ja bio sa mojim djetetom u toj situaciji...ova voznja bi mu bila posljednja. Ja bi ga odlezao

  • ☆ SEVERAC

    19. april 2016 | 13:24

    Koje god nacionalnosti bio treba ga kazniti da kad vidi alkohol da se uplaši i lisne u čega

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA