U Jovanovcu otvorena nova pošta sa besplatnim internet kutkom (FOTO)

"Pošta Srbije" otvorila je, u okviru akcije "52 pošte za 52 nedelje”, u naselju Jovanovac u Kragujevcu 21. poslovnicu

  • 3

U nastavku akcije "52 pošte za 52 nedelje”, oko 3.000 meštana kragujevačkih naselja Jovanovac, Cvetojevac i Milatovac danas je dobilo poštu, a zaposleni na preradi pošiljaka u Poštanskom centru Kragujevac, nakon 30 godina, bolje uslove rada.

OTVORENO 20 POSLOVNICA POŠTE SRBIJE: Tri mesta u istočnoj Srbiji dobila novu poštu (FOTO)

Da pošta 34211 Jovanovac bude od koristi i da služi na dobro građanima i privredi tog dela centralne Srbije poželeo je Milan Krkobabić, direktor Javnog preduzeća "Pošta Srbije”. Predajući im na upotrebu 21. poslovnicu, on je istakao da ova društveno-odgovorna akcija približava poštanske i platne usluge korisnicima u svakom kutku Srbije, i u isto vreme pomaže da se smanje razlike između sela i grada.

Trudimo da na lokalu pravimo konkretne poteze. Ovo nisu krupne stvari, ali su velike za one kojima pošta dolazi na kućni prag i više ne moraju da putuju po nekoliko kilometara po usluge. Srbija se na ovakav način vraća sebi. Ovo selo je skoro kompletno – ima školu, crkvu, poštu, a uskoro će dobiti i ambulantu. Često nas pitaju koliko to košta, a mi odgovaramo – gotovo ništa. U pitanju je samo dobra volja Mesne zajednice, meštana i Poštinih ljudi koji su sve ovo uradili - naglasio je prvi čovek Pošte Srbije.

OTVORENA NOVA POŠTA KOD NIŠA: Meštani više neće morati da putuju kilometrima da bi platili račun (FOTO)

Foto: Pošta Srbije Foto: Pošta Srbije

Predsednik Mesne zajednice "Jovanovac” Milivoje Glišić zahvalio je direktoru Krkobabiću i Pošti Srbije, budući da su, kako je rekao, u Jovanovcu uradili neverovatnu stvar.

- Imate sjajnu ekipu i nadam se da će se tako kako vi radite u Pošti, raditi i u državi Srbiji. Ovo je odličan posao i pun pogodak - kazao je Glišić.

NOVI REKORD POŠTE: Kvartalni rast čak 37,7 posto (FOTO)

Pošta u Jovanovcu zaživela je udruženim snagama – Mesna zajednica je ustupila poslovni prostor za njen rad, a poštanski majstori su ga opremili po meri novog doba. Kao i sve poslovnice širom Preduzeća, umrežena je u jedinstvenu informatičku aplikaciju Post-tis, koja je takođe delo stručnjaka "Pošte Srbije", pa korisnici mogu da računaju na usluge najvišeg kvaliteta po najnižim cenama.

Jedan šalter i jedan dostavni rejon olakšaće svakodnevicu Jovanovca i susednih mesta Cvetojevac i Milatovac, što je ukupno oko 3.000 stanovnika ili 850 domaćinstava. Takođe, pošta će puno značiti i za sedamdesetak pravnih lica iz ovog kraja, a neke će možda i ohrabriti da započnu sopstveni biznis. Tako su i prvi korisnici usluga u novoj pošti bili „Reses centar” d.o.o i zanatska radnja „MPG Ivan Petrović”, potpisnici ugovora u okviru promo-akcije „Post-ekspres za 99 dinara”, koja će trajati do kraja juna i predstavlja svojevrsni podstrek preduzetništvu.

Foto: Promo Foto: Promo

NA ZAHTEV GRAĐANA: Otvorena 1.512. pošta u Srbiji! (VIDEO)

Poseban dar "Pošte Srbije" žiteljima na levoj obali Lepenice je besplatan internet kutak, gde će moći da se uvere u prednosti novih tehnologija i da iskuse savremene načine komunikacije, a poštanski radnici će besplatno pružati potrebnu internet edukaciju i podršku.

Nakon otvaranja pošte u Jovanovcu, direktor Milan Krkobabić pustio je u rad i Lokalni poštansko-logistički centar 34200 Kragujevac, koji je od danas na novoj adresi – u Ulici Kralja Petra Prvog 28. Kako je istakao, rekonstruisan i adaptiran prostor predstavlja adekvatan ambijent za kvalitetniju preradu poštanskih pošiljaka iz unutrašnjeg i međunarodnog saobraćaja, u kome zaposleni nakon više od tri decenije dobijaju uslove rada dostojne 21. veka.

Sada su svi poslovi poštansko-transportne logistike objedinjeni na jednom mestu čija je radna površina oko dve stotine kvadratnih metara. Dobijen je i znatno veći pretovarni front, jer je površina rampe za utovar i istovar pošiljka 60 umesto doskorašnjih osam kvadrata. Rekonstrukcijom je obezbeđen funkcionalniji prostor za manipulaciju i skladištenje paletnog materijala, kao i odgovarući trezor (pancir prostorija), čime se racionalizuju troškovi za transport novca i pitanje bezbednosti.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

U Velikom Popovcu otvorena nova pošta sa BESPLATNIM INTERNETOM za sve meštane (FOTO)

"Pošta Srbije" uštedela je oko 20 miliona dinara, time što je kompletnu rekonstrukciju i adaptaciju izvela sopstvenim resursima – njeni zaposleni su sproveli sve građevinske radove, sami izradili celokupan tehnološko-poslovni mobilijar i informatički povezali ovo važno čvorište poštansko-transportne logistike, gde se dnevno preradi nešto manje od 100.000 pošiljaka.

(Telegraf. rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajko

    20. maj 2016 | 19:44

    Kao da su otvorili aerodrom , a ne postu!

  • Lucija

    23. maj 2016 | 13:17

    Ja više ne uspevam da propratim i upamtim broj pošte,jer se svakih godinu dana menjaju brojevi pošte. Više puta je otvarana pošta u Jovanovcu,samo što su u njoj radili polupismeni i vrlo neodgovorni ljudi. Redovno sam imala probleme sa dostavom pošte... Nadam se da neće da rade ponovo isti ti ljudi. Ako budu oni nosili poštu,jadni mi. Da se pripremim psihički na kašnjenje i nedonošenje pošte! A taman smo u zadnjoj turi imali poštara koji odgovorno radio svoj posao.

  • Milic

    21. maj 2016 | 08:07

    Ja mislio otvorili dom kulture vidim folklor a ono pise nova posta ,znaci u nove poste odrzace ce priredbe i folklorne igre?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA